Legenda na prehrávanie mp3 súborov je tu znova.

Prehrávač, ktorý sa z času na čas objaví na internete a ukazuje svoje ďalšie smerovanie, je tu opäť. O verzii pre systém iOS informoval web ghacks.net. Verzia pre Android je dostupná v obchode Google Play a môžete si ju stiahnuť. Nie je k tomu potrebný žiadny prednostný prístup ani testovací účet. Počítajte však s tým, že prehrávač zatiaľ nedosahuje funkcionalít konkurencie a dalo by sa povedať, že zatiaľ ide o vstupenku do sveta androidových aplikácií.

Prehrávač patril mnohé roky medzi programy tvoriacu základnú výbavu počítača. V časoch Windows 98, ale aj Windows XP bol obľúbený ako všestranná aplikácia na prehrávanie hudby. Postupne ho však nahrádzali cloudové služby a používatelia čoraz menej vlastnili svoju hudobnú zbierku, respektíve pravdepodobne nebola potreba aktualizovať tento program o nové funkcie.

winamp pre iosZdroj: ghacks.net

Je možné, že z pohľadu vtedajšieho vývoja dosiahol svoj vrchol a možnosti. Existuje ešte projekt nazvaný WACUP, ktorý vychádza z pôvodného dizajnu prehrávača Winamp a prešiel niekoľkými menšími aktualizáciami. Väčšinou išlo o vylepšenia a pridanie kompatibility pre vtedy nové systémy, ako napríklad Windows 10.

Verzia pre applovský systém zatiaľ neumožňuje upravovať značky ani obaly albumov. A ak chcete upraviť akékoľvek metadáta, je potrebné siahnuť po inej aplikácii. Toto pravdepodobne nebude tá najdôležitejšia funkcia, no počítajte s tým, že nemáte veľa možností, ako si priamo v smartfóne upraviť skladby vo vašej knižnici. Nechýba však podpora funkcie AirPlay aj na streamovanie hudby do pripojených zariadení.

Na rozdiel od verzie pre počítače, nemá Winamp pre iOS žiadne možnosti úpravy vzhľadu. Takisto nie je dostupný ani widget na pracovnú plochu. Na výber máte medzi svetlou a tmavou témou. Aplikácia zatiaľ nemá žiadne pokročilejšie funkcie ako napríklad ekvalizér, nastavenie kvality streamovania alebo napríklad prehrávanie skladieb bez dvojsekundovej pauzy. V súčasnosti teda nepredstavuje konkurenciu nielen pre Apple Music, ale ani pre iné zavedené prehrávače na tejto platforme. Uvidíme, či sa to v budúcnosti zmení.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.