Portál Redmond Pie priniesol návod, ako vynútiť inováciu pomocou služby Windows Update.

Microsoft dnes zverejnil inštalačné súbory systému Windows 10. Pomocou nich môžete inovovať svoj operačný systém aj v prípade, že nemáte rezervovanú aktualizáciu, resp. nechcete čakať na jej dostupnosť pre váš počítač. Krátky návod sme uverejnili v samostatnom článku.

Existuje však aj ďalší spôsob, ako vynútiť nainštalovanie inovácie. V tomto prípade využijete službu Windows Update. Postup je jednoduchý.

Aby metóda fungovala, musíte mať zarezervovanú kópiu Windows 10 prostredníctvom mini-aplikácie v systémovej lište. Takisto musíte mať aktivovanú automatickú inštaláciu aktualizácií a počítač musí byť aktualizovaný.

Skontrolujte si nastavenie inštalácie aktualizácií v službe Windows Update. Autor: Redmond Pie

Skontrolujte si nastavenie inštalácie aktualizácií v službe Windows Update. Autor: Redmond Pie

Ak tieto podmienky spĺňate, otvorte zložku C:\Windows\SoftwareDistribution\Download a zmažte všetky dáta, ktoré obsahuje.

Následne spustite Príkazový riadok v režime správcu (klávesová skratka WIN + S, napíšte cmd a ťuknite pravým tlačidlom na ikonu vo výsledkoch vyhľadávania) a zadajte príkaz wuauclt.exe /updatenow 

Autor: Redmond Pie

Autor: Redmond Pie

Stlačte Enter a čakajte pár minút. V službe Windows Update by sa mali začať sťahovať inštalačné súbory (ak ich nemáte), resp. by sa mala spustiť inštalácia inovácie, ak už sú súbory stiahnuté vo vašom PC.

Autor: Redmond Pie

Autor: Redmond Pie

Zdroj: Redmond Pie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit