Ponuka dočasného bezplatného upgradu je stále aktívna.

Microsoft vydal operačný systém Windows 10 v roku 2015 a vtedy ponúkal časovo obmedzenú akciu – používatelia mohli bezplatne upgradovať zo systému Windows 7 alebo Windows 8/8.1 na najnovšiu verziu operačného systému.

A hoci táto ponuka už oficiálne skončila a Microsoft ju nekomunikuje, zdá sa, že bezplatný prechod na Windows 10 ešte stále funguje. Podmienkou je, aby ste mali legálnu kópiu operačného systému Windows 7 alebo 8/8.1. Na správu upozornil portál Techradar s odvolaním sa na diskusné fórum Reddit.

Prechod, resp. aktiváciu systému Windows 10 pomocou staršej verzie tohto systému, môžete vykonať dvoma spôsobmi. Buď si vytvoríte čistú inštaláciu systému Windows 10 a po jeho nainštalovaní aktivujete systém legálnym kľúčom pre Windows 7/8/8.1 alebo si starší a legálne aktivovaný Windows priamo zaktualizujete na Windows 10.

V oboch prípadoch je potrebné stiahnuť si nástroj na nainštalovanie systému Windows 10 vo vašom počítači z oficiálneho webu Microsoftu, TU. Následne si podľa potreby vytvoríte inštalačný USB kľúč pre čistú inštaláciu alebo si zvolíte možnosť aktualizácie na Windows 10 zo staršej verzie systému.

Po inštalácií odporúčame skontrolovať, resp. aktivovať systém vašim kľúčom pre Windows 7/8/8.1 v Nastaveniach – Aktualizácia a zabezpečenie – Aktivácia.

Zdroj: Techradar 

Prečítajte si aj:

10 tipov pre Windows 10, o ktorých ste možno nevedeli

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit