Je možné, že aktualizáciu v deň vydania nedostanete.

Operačný systém Windows 10 sa dostane na trh 29. júla. Mnoho používateľov si už rezervovalo bezplatný upgrade a čakajú, až sa im nový systém stiahne do zariadenia. Microsoft však oznámil, že tento proces chvíľu potrvá. Je preto možné, že Windows 7 alebo 8.1 budete používať o pár dní dlhšie, ako ste pôvodne očakávali.

Spoločnosť prostredníctvom svojho blogu potvrdila, že finálnu verziu uvoľní 29. júla. Ako prví ju však dostanú používatelia s Technical Preview verziou, ktorí sú súčasťou programu Windows Insider. Následne sa aktualizácia začne sprístupňovať ostatným používateľom. Postupne.

Každý deň (od 29. 7.) budeme počúvať názory používateľov a vylepšovať systém Windows 10,“ informuje Microsoft. Ak máte rezervovanú aktualizáciu, tá sa sprístupní až vtedy, keď výrobca rozhodne, že vaše zariadenie je pripravené a upgrade vám ponúkne „vynikajúci používateľský zážitok„. V preklade, že všetko bude fungovať tak, ako má.

Ak bude váš počítač pripravený na prechod na Windows 10, zobrazí sa takáto notifikácia

Ak bude váš počítač pripravený na prechod na Windows 10, zobrazí sa takáto notifikácia

V opačnom prípade Microsoft poskytne podrobnejšie informácie, prečo sa vám aktualizácia ešte nestiahla . Vo vybraných prípadoch dostanú používatelia dokonca kontaktné informácie, aby sa spojili s vývojárom konkrétnej aplikácie alebo zariadenia. Prípadne bude možné vykonať aktualizáciu aj napriek problémom s kompatibilitou a následne si vybrať jedno z alternatívnych riešení od Microsoftu.

Používatelia podnikových a školských edícií budú môcť aktualizovať operačný systém od 1. augusta.

Dodajme, že ak si plánujete kúpiť nový počítač alebo notebook počas najbližších týždňov, Microsoft odporúča zariadenia so špeciálnou nálepkou. V prípade týchto prístrojov budete mať istotu, že ich výrobca testoval a sú plne kompatibilné so systémom Windows 10. Platí to pre počítače, ktoré majú predinštalovaný systém Windows 8.1.

Kupujete si nový počítač? Ak má túto nálepku, Microsoft a jeho výrobca garantuje plnú kompatibilitu s Windows 10

Kupujete si nový počítač? Ak má túto nálepku, Microsoft a jeho výrobca garantuje plnú kompatibilitu s Windows 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit