Nový operačný systém príde na trh v polovici letných prázdnin. Rezervujte si ho už dnes.

Spoločnosť Microsoft dnes oznámila, že Windows 10 bude k dispozícii od 29.júla na 190 trhoch po celom svete, ako bezplatná aktualizácia pre používateľov systémov Windows 7 a Windows 8.1. Potvrdili sa tak staršie neoficiálne informácie, o ktorých sme písali nedávno.

Niektorým používateľom sa ponuka

Niektorým používateľom sa ponuka rezervácie zobrazila už dnes (Autor: Imre Koncz)

Používatelia budú mať k dispozícii jeden rok od vydania, aby využili bezplatnú aktualizáciu. Microsoft zároveň ponúkne možnosť rezervovať si bezplatnú kópiu aktualizácie vopred. Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnych stránkach Windows.com. Niektorým používateľom sa táto ponuka už zobrazuje. Akonáhle bude zariadenie aktualizované na Windows 10, spoločnosť Microsoft ho bude naďalej bezplatne podporovať. Po dobu jeho životnosti. 

Dodajme, že Windows 10 bude dostupný vo viacerých verziách a bezplatný upgrade ponúkne aj pirátom. Tí si však budú musieť svoju kópiu zlegalizovať. Prečítajte si, aké (menej známe) novinky Windows 10 ponúkne.

Doplnené: Aktualizácie na Windows 10 budú distribuované postupne.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit