Postupne malo dôjsť k zjednoteniu nastavení.

Teda toho, kde budú umiestnené a tento súboj má Ovládací panel vopred prehratý. Je to však tým, že Microsoft už od verzie Windows 8 priniesol spočiatku schizofrenické Nastavenia. Vlastné okno lepšie prispôsobené na dotykové ovládanie. Ak ste ale niečo potrebovali, aj tak ste išli radšej do položiek klasického Ovládacieho panela a jeho appletov (to sú tie ikony, na služby ktoré v tomto paneli nájdete).

Web Windows Latest prišiel s informáciou, že druhá aktualizácia Windows 10 v tomto roku bude obsahovať zmenu práve v týchto nastaveniach a to konkrétne v oblasti Panelu úloh. Bude sa týkať zobrazenia panela Windows Ink WorkSpace, vyhľadávania ako aj tlačidla na zobrazenie úloh.

Toto sú položky, ktoré máte teraz dostupné z kontextového menu panela, po novom sa presunú na známe miesto vyhradené panelu v okne Nastavenia. Takisto pribudne položka na otvorenie lokality súboru, nielen súboru samotného v tzv. Jump Liste. To sú kontextové ponuky aplikácií, používa ju aj napríklad Microsoft Word. Stačí na tlačidlo Wordu na Paneli úloh kliknúť pravým tlačidlom.

Aktualizácia 21H2 označovaná aj ako Sun Valley by mala prísť tradične v októbri či novembri, teraz nás čaká ešte májová aktualizácia, teda 21H1 a bude viac zameraná na funkčnosť systému a odladenie problémov ako veľké vizuálne zmeny a priamo viditeľné novinky.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Kam zmizli v aktuálnej verzii Windows 10 (20H2) informácie o systéme?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.