Automatická aktualizácia Microsoft Windows 10 je pohodlná cesta na to, aby ste mali vždy najnovšiu verziu operačného systému, teda opravené chyby a vylepšenia. Ale sú chvíle, kedy sa vám automatický update príliš nehodí, napr. keď ste v práci alebo uprostred rozohranej hry.

Vtedy určite nechcete reštartovať a Windows 10 to urobí tak, že síce všetku vašu prácu uloží ale reštartuje sa podľa svojho uváženia.  Oprava na to však už prichádza, ako informuje Windows Central a to vo výročnom update pre Windows 10. Túto edíciu už testujú používatelia zaradení v programe Insider. Build 14316 totiž prináša novú funkciu, ktorá sa nazýva  ‘Active Hours’.

Ak teraz určíte hodiny počas dňa, kedy pracujete s počítačom a neprajete si update, aktualizácia sa podľa tohto zariadi a svoj proces odloží na neskôr. Je to jedna z najväčších opráv vo výročnom update, o ďalších vás budeme informovať.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.