Doplnené 17. októbra 2019: Microsoft oficiálne oznámil, že jesenná aktualizácia sa bude nazývať „novembrová aktualizácia“. Podľa informácií Zaca Bowdena má byť dostupná 12. novembra 2019.

Microsoft každý rok vydáva dve veľké aktualizácie pre operačný systém Windows 10. Tie sú obvykle dostupné na stiahnutie v apríli/máji a v októbri. Tohtoročná jesenná aktualizácia s číselným označením 1909 by mala byť podľa najnovších správ k dispozícii v polovici novembra.

O dostupnosti informuje portál mspoweruser.com s odvolaním na Zaca Bowdena. Ten tvrdí, že Microsoft by chcel aktualizáciu distribuovať verejnosti od 12. novembra 2019. Verziu 1909 aktuálne testujú používatelia v rámci programu Insider. Vďaka tomu máme informácie o novinkách, ktoré aktualizácia prinesie. Bude ich menej ako obvykle.

Novembrová aktualizácia pre rok 2019 bude pomerne chudobná na výrazné novinky. Prinesie skôr drobné vylepšenia, ako sú nové skratky a lepšia správa notifikácií. Pribudne možnosť vytvoriť udalosť v kalendári priamo z widgetu bez nutnosti manuálne otvárať aplikáciu Kalendár. Microsoft tiež vylepšil vyhľadávanie a umožní ovládať hlasové asistenta aj z uzamknutej obrazovky. Súčasťou aktualizácie budú aj ďalšie vylepšenia a optimalizácie.

Zdroj: mspoweruser

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil veľkú májovú aktualizáciu pre Windows 10. Takto si ju môžete stiahnuť už teraz

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit