Jednotlivé verzie Windows by sa vám mali dať nainštalovať.

Web WinAero upozornil na zmenu, ktorá sa týka inštalácie starších a pre mnohých zablokovaných verzií. Išlo totiž o ochranný mechanizmus, kedy ste sa vyhli riziku inštalácie novej verzie a známych problémom.

Toto sa týkalo používateľov s ovládačmi zariadení značiek Conexant alebo Synaptics. Preto ste sa mohli v minulosti aj mesiace pozerať na to, že systém s verziou 2004 alebo 20H2 je dostupný, no váš aktuálny systém vám ho poskytne neskôr. To zväčša znamenalo potenciálny problém. Niekedy to bola otázka inštalácie novej verzie programu, ktorý na PC používate inokedy zase potreba novších ovládačov.

Tie ale musel vydať výrobca najnovšie ovládače. Teraz by malo byť všetko dostupné a ovládače sa stiahnu cez Windows Update. Ak už máte možnosť inštalácie novšej verzie, môžete to vyskúšať. V prípade problémov sa odporúča inštaláciu zopakovať o 48 hodín. Problémov ako takých sa obávať nemusíte.

Keď sa inštalácia nepodarí, systém sa vráti do pôvodného stavu. Tento krok súvisí aj s tým, že 11. mája končí podpora verzie 1909. Inštaláciu novej verzie môžete uskutočniť aj stiahnutím ISO súboru Windows 10.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Ako nájsť stratený notebook s Windows?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.