Naozaj toto potrebujeme? Systém si nedokáže zistiť sám, na aký účel ho používame?

Mnohí ste sa už s modrou obrazovkou, ktorá opätovne ponúka prepojenie vášho smartfónu so systémom alebo ukladanie dát na OneDrive. Áno, je to tá obrazovka, ktorú máte zobrazenú pri čistej inštalácii systému a prvotnom zavedení. Na webe BetaNews sa objavil obrázok novej konfiguračnej obrazovky.

Tá má za úlohu zistiť, akým spôsobom používate počítač (na hry, školu, v rodine, zábavu, kreativitu alebo podnikanie). Podľa dizajnu by ste mali mať možnosť vybrať viac možností. Táto obrazovka sa prvýkrát ukázala v insiderskej zostave Windows 10 Build 20231. Jej názov je zatiaľ Windows out-of-box experience.

Nateraz sa budete stretávať len s vyššie spomenutou obrazovkou. Tá sa nezobrazuje náhodne, zvykne sa ukázať po veľkej aktualizácii operačného systému. Teda ak ste napríklad aktualizovali z verzie 1909 na 2004, pri jednom z reštartov ste tento jav mohli spozorovať.

V zásade nemáme nič proti občasnému pripomenutiu, nevýhodu ale je, že to niekoľkonásobne spomalí zavedenie systému a medzičasom musíte len počkať, kým sa obrazovka načíta a po vyklikaní predvolieb vás konečne pustí do systému.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Windows 7: Kto stále používa tento systém?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.