Verzia označená ako 22H2 má prísť aj do systému Windows 10.

Podľa aktuálnych informácií má mať Windows 10 podporu do 14. októbra. Do tohto dátumu budú všetky systémy dostávať aktualizácie a bezpečnostné opravy. Po tomto termíne je predpoklad, že systém prejde do stavu obmedzenej podpory a opravy budú dostupné len pre firmy s vybranými edíciami a najmä firmy platiace.

Microsoft sa uvedením novej verzie pochválil na svojom Windows Blogu, označenie 22H2 je známe a rovnaký systém označovania edície používa aj nový Windows 11.

Druhá hlavná aktualizácia tohto roka by sa mala objaviť budúci mesiac, termín ešte nie je zo strany Microsoftu potvrdený. Očakávame, že prinesie kumulatívne opravy a bezpečnostné záplaty na jednom mieste, na rozdiel od prílevu noviniek. Udržiavať v chode dva systémy nikdy nebolo pre Microsoft niečo, čomu by sa venoval. A s príchodom Windows 11 ho bude uprednostňovať.

windows update windowZdroj: Microsoft

Podľa vyjadrenia Microsoftu by mala mať aktualizácia približne 450 MB pre väčšinu používateľov. Jej inštaláciu si teda v praxi nejako nemusíte povšimnúť. Pôjde o jednu z menších aktualizácií, ako sme už v minulosti zažili.

Výhodou ale je, že pri stiahnutí systému alebo jeho následnej obnove do „výrobného“ stavu, napríklad ak ide o notebook alebo počítač s potrebou resetovania, budete mať najnovšiu aktualizáciu. Jubilejné vydania majú svoju výhodu práve v tomto a tiež, že si ich dokážete stiahnuť ako ISO súbor. Ten obsahuje do jeho vydania všetky novinky a záplaty v systéme.

Dajte si pozor aj na to, že Windows 10 21H1 je pomaly na konci podpory. Tá končí v decembri tohto roku. Jediné, čo je potrebné urobiť, je aktualizovať systém na novšiu verziu, napríklad aktuálnu, aby ste si podporu predĺžili. Nie je nevyhnuté aktualizovať hneď na 22H2, keď bude v októbri vydaná.

Zdroj: Microsoft, ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.