Microsoft sprístupnil testovaciu verziu 10162 všetkým testerom.

Členovia programu Windows Insider sa môžu rozhodnúť, či chcú prijímať všetky testovacie aktualizácie (tzv. Fast ring) systému Windows 10 alebo iba tie najdôležitejšie (Slow ring). V praxi to znamená, že používatelia s voľbou Fast ring aktualizovali svoj systém minulý týždeň až 3-krát. Najnovšia verzia je od včerajška dostupná aj pre skupinu Slow ring.

Verziu 10162 tak momentálne testuje viac ako 5 miliónov testerov, ktorí sú zapojení do programu Insider. Je veľmi pravdepodobné, že ide o takmer finálne vyhotovenie, ktoré sa nebude výraznejšie líšiť od RTM (Release to Manufacturing) verzie. Tú bude Microsoft distribuovať OEM partnerom ešte tento týždeň. Ako uviedol Gabriel Aul z Microsoftu, najnovšia testovacia verzia neobsahuje žiadne nové funkcie. Je zameraná na „opravu bugov a posledné úpravy„.

Dodajme, že portál betanews.com informuje o verzii 10176. Tá je dostupná iba interne, avšak malo by ísť o vyhotovenie, ktoré dostane prívlastok RTM. Inak povedané, systém Windows 10 je (zatiaľ neoficiálne) dokončený a do našich počítačov sa dostane o 3 týždne.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit