Nová Technical Preview verzia (build 10158) obsahuje viacero noviniek.

Microsoft umožňuje používateľom otestovať nový prehliadač Edge a to ešte pred oficiálnym uvedením systému Windows 10 na trh. Predfinálna verzia nového prehliadača je súčasťou aktuálneho Technical Preview vyhotovenia operačného systému.

Používatelia mohli doteraz testovať prehliadač Project Spartan, ako znelo neoficiálne meno nástupcu Internetu Explorer. Edge však prináša viacero zmien a noviniek – pribudlo tlačidlo domov, lepšie prispôsobiteľná obrazovka New Tab, automatické vyplnenie hesiel a funkcia pre import záložiek a obľúbených položiek z iných prehliadačov. Novinkou je aj schopnosť prehrávať hudbu v minimalizovanej karte. Microsoft odporúča, aby ste si zálohovali svoje záložky a obľúbené položky, ak ste doteraz používali Project Spartan.

Menších vylepšení sa dočkala aj Cortana, ktorá však pre náš región stále nie je k dispozícii. Za zmienku stojí služba Microsoft WiFi, ktorá nahradila službu Skype WiFi. Pomocou nej si môžete zakúpiť prístup do platených hotspotov. Zaplatíte niektorou z platobných metód vo Windows obchode.

Zdroj: Windows Blog

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit