Hlásenie o chybách bude najmä zrozumiteľnejšie.

Windows 10 príde s vylepšením hlásení, ktoré budú obsahovať konkrétne odporúčanie. Nová funkcia by sa mala objaviť vo veľkej aprílovej aktualizácii. To môžete dohľadať aj dnes. Hlásenie totiž vypíše číslo chyby, podľa ktorého ho celkom spoľahlivo nájdete cez vyhľadávač. S veľkou pravdepodobnosťou bude medzi prvými odkazmi stránka technickej podpory Microsoftu pre Windows.

Toto je ale značne nepohodlné, nehovoriac o tom, že popis chyby a možnosti nápravy sú v anglickom jazyku. Druhým faktorom je zdĺhavosť riešenia. Mnohí budú radšej dúfať, že sa chyba neobjaví znova, ako by mali podniknúť niekoľko krokov k jej náprave. Tie totiž neraz pozostávajú z viacerých pod-krokov, zásahy do systémových adresárov, použitie riadku Command Promt atď.

Podľa servera WinFuture by malo byť zobrazenie chýb s jasným navedením na problém. Napríklad na potrebu odinštalovať nekompatibilnú aplikáciu. Tak ako je to na obrázkoch.

Nové typy hlásení síce neurobia nápravu za vás, eliminujú ale potrebu vyhľadávaniu podpory po webových stránkach. Aspoň v to pevne veríme. No a ak problém vyžaduje širší popis alebo obsiahlejší zásah, mali by ste sa priamo dostať na stránku popisujúcu riešenie danej chyby.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Windows 10 má ďalší problém. Tentokrát administrátorský

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.