Ešte nemáte Microsoft 365? Windows 10 vám to pripomenie.

Microsoft a reklamy je téma, ktorú sledujeme už niekoľko mesiacov. Výrobca systému intenzívne propaguje svoje produkty. S aktivitou tohto typu sme sa stretli v aplikáciách OneDrive, ale aj Edge. Hoci propagovanie vlastného prehliadača vo vyhľadávači Bing nie je novinka a Google toto s Chrome v Google Search robí už roky. Windows Central priniesol ďalšie detaily o tom, ako sa reklamný systém dostáva aj do ponuky Štart vo Windows 10.

Zatiaľ ide o len o letmé informácie na základe príspevku používateľa phantomofearth na sieti X. Ten uvádza, že zmeny boli aplikované do zostavenia Windows 10 Beta / Release Preview (19045.4842). Nie je verejné a mení sa priestor v ľavom zvislom paneli tejto ponuky. Okrem toho sa do tohto systému dostane zobrazenie vášho priestoru v službe OneDrive. Ak ho nemáte v platenej verzii, budete mať informáciu o možnosti jeho získania.

Microsoft postupne mení niektoré prvky v systéme a tiež už počas inštalácie. Ten sa za posledný rok jemne zmenil a ponúka prepojenie on-line účtu ešte intenzívnejšie ako v minulosti. Je to pohodlné pre používateľov, ktorí majú predplatné Microsoft 365 alebo si chcú napojiť svoj Xbox účet s predplatným priamo počas inštalácie. Intenzita, s ktorou to robí, však môže ostatných rušiť.

Dobrou správou je, že okrem bezpečnostných aktualizácií dostáva Windows 10 aj isté rozšírenia vzhľadu systému. Zmeny sú minimálne a sčasti naviazané na propagovanie cloudového riešenia Microsoftu alebo jeho kancelárskeho balíka. Niektoré zmeny sú praktické a pomôžu doterajším používateľom čo najdlhšie zostať na Windows 10. Napríklad z dôvodu nekompatibility počítača k prechodu na novšiu verziu.

Zdroj: Windows Central

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.