Stále tu bude priestor pre špecializované programy na snímanie obrazovky.

Windows 11 síce prinesie nový nástroj na vystrihovanie, nazvaný ako Snipping Tool, no môžete ísť aj naďalej starým systémom. Teda použiť kláves Print Screen a využiť buď automatické ukladanie na OneDrive alebo len skopírovanie obrazovky či okna do schránky. Podľa toho, či s klávesom PrtSc stlačíte aj Alt. Mnohí túto skratku poznáte tak, že je potrebné použiť až tri klávesy, na notebookových klávesniciach aj s klávesom Fn.

Na webe Twitteri bola publikovaná ukážka toho, ako by to mohlo vyzerať. Animácia zobrazuje hlavné využitie nástroja a to vystrihovanie vami vybranej oblasti s možnosťou dorobenia poznámky rukou. Toto je trend už niekoľko rokov a nástroje tretích strán sa špecializujú na doplnkové spracovanie obrázkov alebo rozšírené možnosti snímania, napríklad rolovanej obrazovky do jedného dlhého obrázku.

Zmien nebude veľa a nateraz sa môžeme baviť o zjednotení toho, ako má aplikácia pod novým systémom vyzerať. Opäť platí to, že keď sa vám tento nástroj nepáči a chcete používať len klasické snímanie obrazovky klávesov, máte možnosť aplikáciu odinštalovať. Úpravy obrázka potom spravíte ručne vložením zo schránky do Skicára alebo iného programu na editovanie grafiky.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Nemôžete spustiť Windows 11 Beta inštaláciu? Tu je postup opravy

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.