Nová funkcia ešte viac prepojí Android telefóny s operačným systémom Windows.

Používatelia telefónov s operačným systémom Android budú môcť už čoskoro streamovať zvuk zo svojich zariadení do počítačov s Windows 11 prostredníctvom aplikácie Prepojenie s Windows (Phone Link, resp. Link to Windows). Informuje o tom portál WindowsLatest.com.

Nová funkcia sa nazýva Stream zvuku do počítača (Stream audio to your PC) a ako názov napovedá, umožní prehrávať rôzne zvukové súbory v telefóne na zariadení s Windows 11. Ide teda o podobný princíp ako je Spotify Connect.

Windows 11 Phone Link, Prepojenie s Windows, streamZdroj: WindowsLatest.com

Aplikácia Prepojenie s Windows, pôvodne známa ako Váš telefón (premenovaná bola začiatkom roka 2022), slúži na prepojenie počítačov s operačným systémom Windows a telefónov so systémom Android. Táto funkcia asi najlepšie funguje na telefónoch Samsung Galaxy, ale Microsoft sa ju snaží optimalizovať aj pre ďalšie telefóny.

Prepojenie s Windows umožňuje synchronizovať fotografie, správy, kontakty či aplikácie v telefóne a ovládať ich priamo na PC. Rovnako je možné z počítača posielať správy či telefonovať, prípadne upravovať dokumenty uložené v mobile.

Zdroj: WindowsLatest.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.