Nová funkcia doplní existujúceho asistenta na lepšie sústredenie.

Microsoft počas predstavenia operačného systému Windows 11 viackrát prízvukoval, že medzi jeho hlavné novinky budú patriť funkcie a zlepšenia s dôrazom na produktivitu. Jedným z takýchto zlepšení bude nový režim sústredenia, ktorý bude zabudovaný priamo v systémovej aplikácii Budíky a hodiny.

Sústredenie doplní existujúcu funkcionalitu aplikácie Hodiny, ako sú časovač, budíky, svetový čas či stopky. Novú funkciu možno definovať ako kombináciu služby Spotify, to-do listu Microsoft To Do a časovača. V rámci používateľského rozhrania si zadefinujete, ako dlho sa chcete sústrediť na prácu, akú úlohu idete práve dokončiť a aká hudba vám bude hrať na pozadí s dôrazom na lepšie sústredenie.

Krátku prezentáciu novej funkcie zverejnil na sociálnej sieti Twitter Panos Panay. Z niekoľkosekundového videa získate výbornú predstavu, ako bude nový režim sústredenia fungovať. Dodajme, že niektorí používatelia využívajú na tento účel aplikácie tretích strán, takže je fajn, že Microsoft takúto funkciu zakomponoval do svojho systému.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Windows 11: Všetky informácie pokope (DOPLNENÉ k 30. 7.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit