Štandardná inštalácia by nemala byť ovplyvnená.

Spomalenie Prieskumníka je podľa webu ghacks.net vidieť v testovacej verzii označenej ako 22478 z vývojárskeho kanálu. Toto je dosť podstatná záležitosť a je predpoklad, že do finálneho uvoľnenia ďalšej kumulatívnej aktualizácie bude opravená.

K chybe dochádza pri prechode medzi adresármi a výpočtovú aktivitu vykazuje príkazových riadok. To je tá časť, ktorá obsahuje zelený pruh, ktorý sa niekedy zasekne a nepokračuje do konca. Typicky napríklad pri pokuse obnoviť nejaký adresár alebo vyhľadávať zariadenia v sieti. So zamrznutím ste sa mohli stretnúť aj vo Windows 10. Jediným riešením bolo napríklad odpojiť smartfón od počítača, ktorý nebolo možné rozpoznať a prideliť mu „ikonu“ v zobrazení Tento počítač.

Niečo podobné sa teraz deje vo Windows 11. Príčinu budú musieť preskúmať, no ide o závažnú chybu. Ak totiž správne nefunguje Prieskumník, ste značne limitovaní v používaní systému. Odporúčame mať po ruke alternatívu ako napríklad Altap Salamander alebo Total Commander. Vhodné aj vtedy, keď Prieskumník funguje.

Z prípadov v minulosti je známe, že spomalenie bolo badať medzigeneračne. Ak ste totiž používali Windows 95 a na tom istom počítači ste prešli na Windows 98 a zapli Active Desktop, Prieskumník bol pomalší. To isté platilo o Windows XP atď. Až v čase Windows 7, keď boli aj najpomalšie počítače vždy o niečo rýchlejšie, sa rozdiel v rýchlosti zotrel na minimum. Stále je badateľný.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.