Widgety by mohli priniesť do systému nový nádych.

V minulosti sa príliš neosvedčili, možno ich umiestňovanie na ploche nebol úplne ten najlepší systém. A možno išlo o iný pokus ako priniesť znovuzrodenie Active Desktop z čias Windows 98. Podľa webu ghacks.net a príspevku na Twitteri by sa ponuka widgetov mohla rozšíriť. Nie vďaka Microsoftu, ale tretím stranám.

Ak by sme si trochu chceli rypnúť, tak v prípade Microsoftu budeme radi, ak čoskoro tento výstrelok neutopí a zo systému widgety nezmiznú tak ako postupne prišli. Tie sa totiž objavili už vo Windows 10. Teraz sa hovorí o možnosti použiť Microsoft Store. Nemuselo by ísť ale nutne o UWP aplikácie, v hre je možnosť inštalácie vlastným spôsobom, podobne, ako to bolo v minulosti. Už teraz existujú rôzne aplikácie na rozšírenie operačného systému ako napríklad druhý panel alebo samostatná ponuka Štart. Avšak nie sú to widgety v pravom slova zmysle.

Zatiaľ ide o prvé informácie a rozšírenie o nové widgety najrôznejšieho druhu pribudnú až po oficiálnej podpore. Vývojári sa budú môcť pripraviť na túto novinku, rovnako tak budú dostupné aj webové widgety. Využiť by sa mali dať aj priame systémové zdroje, aby takpovediac každý mohol takéto mini programy vytvárať a zároveň mali nejakú uniformitu a nespotrebovávali príliš mnoho systémových zdrojov.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.