Tieto informácie nie sú garantované do ďalšej aktualizácie, avšak reálne existujú.

Webový magazín Thurrott priniesol informácie o tom, čo sa deje v niektorých testovacích verziách operačného systému Windows 11. Sú zostavené na základe príspevkov používateľa Albacore na Twitteri. Najviac nás zaujala možnosť pridávania nálepiek na pracovnú plochu. Po dlhšom čase by sa tak vrátila možnosť silnejšieho prispôsobenia systému po grafickej stránke.

Nakoľko s príchodom Windows 8 mnohé možnosti zmizli a meniť sa dali len niektoré komponenty, so vzhľadom okien ste ale veľa spraviť nemohli. Iba s utilitami, ktorých zásah do systému nebolo vždy najlepšie riešenie. Na druhú stranu, mnohí by si želali obnoviť Drag&Drop na Paneli úloh, ako nálepky.

Zdroj: Albacore / Twitter

Ďalším videným prvkom bola pridaná položka Udržateľnosť do okna nastavení a časti Systém. Tu by ste mali mať k dispozícii predvoľby na optimalizáciu energetického využitia zariadenia tak, aby ste spotrebovávali čo najmenej energie. Zatiaľ nie je jasné, ako presne bude funkcia fungovať. Náš predpoklad ale je, že toto sa v niektorom ďalšom zostavení systému objaví.

Zdroj: Albacore / Twitter

Treťou najzaujímavejšou vlastnosťou je pozostatok z tabletového režimu. Ten vo Windows 11 nie je, avšak vo vývojárskych verziách sa objavuje funkcia na skrývanie Panelu úloh pokiaľ bude zariadenie použité v tabletovom režime. Toto bude zrejme vlastnosť pre hybridné zariadenia nielen s odpojiteľnou klávesnicou ale aj pre konvertibilné notebooky s úplným preklopením displeja práve do tabletového režimu.

Zdroj: Thurrott, Albacore

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.