Tie sú zamerané aj na konvertibilné notebooky s dotykovým displejom.

Viaceré novinky prichádzajú s najnovšou verziou Windows 11 pre Insiderov (22563), ktorá obsahuje niekoľko dizajnových zmien. V testovacej zostave je dostupný nový panel úloh, ktorý je lepšie optimalizovaný pre použitie v zariadeniach 2-in-1. Táto nová verzia sa pritom vyznačuje efektívnejším zobrazovaním dôležitých informácií.

Nový panel úloh sa dá veľmi jednoducho skryť alebo vysunúť. Je to možné jednoduchým posunutím prsta nahor alebo nadol, čím používateľ získa počas používania zariadenia v režime tabletu potrebný priestor, alebo prístup k ďalším funkciám.

Windows 11 InsiderZdroj: Microsoft
Windows 11 Insider

V prípade minimalizovaného panela bude používateľ vidieť iba tenký pás, v ktorom sú zobrazené základné informácie ako napríklad čas, Wi-Fi indikátor alebo stav nabitia batérie. Viac informácií je možné získať jeho následným potiahnutím nahor.

Zmenou prešiel aj spôsob zobrazovania widgetov. Tie boli doteraz zobrazované spolu s informačným kanálom oddelene, pričom teraz sú zobrazované v dynamicky zmiešanom režime.

Nová zostava pre Insiderov obsahuje aj 37 celkom nových emoji zo sady Emoji 14.0. Je však potrebné poznamenať, že stále nie sú dostupné 3D emoji, o ktorých Microsoft hovoril už skôr.

Windows 11 InsiderZdroj: Microsoft
Windows 11 Insider

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.