Kuriózna chyba v Prieskumníkovi, s ktorou Microsoft asi nepočítal.

Je bežné, že každou verziou Windows sa zvyšujú systémové nároky a Prieskumník vyžaduje silnejší počítač. Neuveriteľné, ale je to tak. Možno ste si všimli aj vy, že reakcie tohto programu sú oproti Windows 10 pomalšie. Prepínanie medzi adresármi nie je tak plynulé. Stlačením klávesu F11 2× po sebe reakcie programu zrýchlite.

Na chybu upozornil používateľ s menom Vivy na Twitteri, ktorý k nemu nahral aj video ukážku. V našom prípade sa chyba prejavuje inak. Po prepnutí na režim celej obrazovky a späť sa výrazne zrýchli prechod medzi adresármi. Zároveň funguje aj riadok adresy. V ukážke vyššie sa dá vidieť, že tu prestane riadok fungovať správne a neobnovuje cestu podľa aktuálneho adresára.

Komu sa nechce robiť „úkon zrýchlenia“ ručne, má možnosť stiahnuť si program z GitHubu, ktorý to za vás spraví. Treba ho len dvojklikom spustiť. Uvidíme, či Microsoft na tento problém zareaguje. Ak áno, ostáva dúfať, že nám nevypne tento spôsob na zrýchlenie systémového správcu súborov. Chyba zatiaľ funguje aj na verziách Canary v rámci ďalších zostáv.

Toto je jedna zo zaujímavých chýb, ktorá je používateľovi naozaj k úžitku. Pomalšie reakcie tohto správcu súborov sú vidno aj pri silnejších počítačoch. Pomalšie načítanie obsahu adresárov zrejme nebude súvisieť vyslovene s rýchlosťou procesora alebo SSD disku.

Zdroj: @VivyVCCS

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.