Používateľský zážitok by mal byť o niečo stabilnejší v porovnaní s verziou pre vývojárov.

Microsoft oznámil operačný systém Windows 11 koncom júna, od júla ho sprístupnil v testovacej verzii pre vývojárov. Teraz Windows 11 prichádza do Beta kanálu v programe Windows Insider.

V praxi to znamená, že ak ste si chceli vyskúšať Windows 11 čo najskôr a počas uplynulých týždňov ste sa zapojili do vývojárskeho kanálu, môžete sa teraz bez problémov prepnúť do Beta kanálu. Odporúčame tak spraviť, ak chcete mať prednostný prístup k systému Windows 11, avšak nevyžadujete všetky nové funkcie hneď, ako ich Microsoft uvoľní pre účely testovania a preferujete (v rámci možností) o niečo stabilnejší používateľský zážitok.

Beta kanál je takisto ideálnou príležitosťou na vyskúšanie novej generácie systému Windows, ak ste sa nechceli prihlásiť do Dev kanálu pre vývojárov. Opustenie tohto kanálu je totiž o niečo komplikovanejšie v porovnaní s Beta a Release Preview kanálom. Bez ohľadu na to, Windows 11 v beta verzii odporúčame nainštalovať na druhý počítač, ktorý nepoužívate ako vaše primárne zariadenie na prácu.

Pokiaľ sa chcete prihlásiť do Beta kanálu, stačí vo Windows 10 otvoriť Nastavenia – Aktualizácia a zabezpečenie – Windows Insider Program. Následne sa prihlásite do vášho Microsoft účtu a zvolíte si testovací kanál. Váš počítač by mal spĺňať minimálne hardvérové požiadavky (tie nájdete TU), avšak v našom prípade funguje testovacia verzia systému Windows 11 aj na staršom procesore, ktorý nespĺňa minimálne požiadavky.

Windows Insider Program

Windows Insider Program. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Windows 11: Všetky informácie pokope (DOPLNENÉ k 30. 7.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit