Počítače budú inteligentnejšie.

A možno to celé dopadne inak, ako si Microsoft zaumienil. Na pozadí totiž stále visia spomienky na otravného a nespoľahlivého asistenta balíka Office – spinku Clippy.

Nové správy teraz naznačujú, že ďalšia veľká aktualizácia systému Windows 22H2 bude pomenovaná Sun Valley 2. Dokonca nejde iba interné označenie, pretože Microsoft ho použil aj v oficiálnej komunikácii na verejnej stránke Microsoft Feedback.

Zaujímavejšie pritom je, že vo vývojárskom kanáli systému Windows 11 sa objavila skrytá funkcia „Navrhované akcie„. Pri tejto funkcii je potrebné zbystriť, keďže ide pravdepodobne o jednu z najväčších zmien v novej verzii operačného systému.

Microsoft ClippyZdroj: ZDNet
Asistent Clippy

Clippy 2.0?

Funkcia „Navrhované akcie“ by mala vedieť odhadnúť, akú činnosť máte v pláne spraviť v závislosti od toho, ako používate počítač. Na základe toho dostanete návrh na úkon, ktorý úzko súvisí s činnosťou, ktorú ste už vykonali.

Microsoft samozrejme neposkytol o tejto novinke žiadne detaily, čiže sa musíme spoliehať iba na zatiaľ získané informácie. Spoločnosť by mala využívať strojové učenie na lepšie pochopenie toho, ako používate počítač, aby boli ponúknuté čo najpresnejšie kontextové návrhy.

V čom teda spočívajú naše obavy?

Ako pri každej novinke, aj tu je potrebné, aby funkcia bola citlivo implementovaná a predovšetkým prínosná pri bežných činnostiach, ktoré denne vykonávame vo svojich počítačoch.

Dúfame tak, že sa nedočkáme “voľného pokračovania” spinky Clippy.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.