Úspech nového systému nebude zaručený, už teraz mu ale predpovedáme svetlú budúcnosť.

Zo správy, ktorú publikoval server AdDuplex vyplýva, že náhľad novej verzie Windows je nainštalovaný takmer na 1 % počítačoch. Išlo o prieskum zo vzorky 5000 počítačov na základe aplikácií nainštalovaných z Microsoft Store. Na pohľad si poviete, že toto nie je až tak veľká vzorka. Má to však niekoľko faktických doplnení.

Neprehliadnite: Pozor na falošný Windows 11. Internom sa šíri podvod

Stále ide len o vývojársku verziu a tak aj na malej vzorke vidno jej úspech. Najmä v čase, kedy systém ešte nie je pripravený na masové rozšírenie a je vyslovene nevhodné používať ho na bežnom počítači.

Keď si zoberieme 0,2 % počítačov s insiderskou verziou Windows 10, je to značný rozdiel. Nové Jedenástky tak podľa nás budú mať osud ako pri Windows 7. Ten nahradil Windows Vista a používatelia Sedmičky prijali s nadšením. Tu síce nemusí ísť o takto priamu kontroverziu, nakoľko Windows 10 je dnes prijímaný lepšie ako Visty.

Druhý faktor bude významná inovácia a grafická úprava systému. Naozaj vyzerá lepšie ako aktuálny systém. Pripravili sme pre vás prehľad najviac viditeľných zmien v tomto systéme.

Zdroj: AdDuplex

Prečítajte si aj:

Takto využijete nové klávesové skratky vo Windows 11

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.