Dôvodom je lepšia optimalizácia operačného systému.

Jedným z hlavných lákadiel systému Windows 11, ktorý bude dostupný od 5. októbra 2021, je optimalizácia operačného systému na pozadí. Tieto zmeny nebudú viditeľné na prvý pohľad ako nový dizajn, avšak lepšia optimalizácia by sa mala prejaviť takým spôsobom, že váš počítač bude fungovať ešte svižnejšie, ako tomu bolo v prípade systému Windows 10.

Windows 11 sľubuje lepšie a plynulejšie fungovanie aplikácií, dlhšiu výdrž batérie a rýchlejšie prebudenie zo spánku. Microsoft tieto detaily vysvetlil v novom videu, v ktorom prezradil, že nová verzia systému priorizuje aplikácie, ktoré práve aktívne používate a umožňuje im využívať viac procesorového výkonu a systémových prostriedkov.

Aplikácie by vďaka tomu mali fungovať svižnejšie a rýchlejšie sa spustiť a to aj v prípade, že je váš počítač v záťaži. Zároveň by sa to malo prejaviť dlhšou výdržou batérie. Windows 11 takisto umožní rýchlejšie prebudenie počítača z režimu spánku a to až o 25 % v porovnaní s Windows 10. Je to vďaka optimalizácii využitia operačnej pamäte.

Ak vás zaujímajú technické detaily, pozrite si video Microsoftu:

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit