Aplikácia Fotografie bude užšie spolupracovať s on-line službou Designer.

O novom prepojení informoval Microsoft na svojom blogu, kde na praktickej ukážke zobrazil, ako to bude fungovať. Aplikácia Fotografie pre Windows si prešla svojím vývojom a dnes sa dá už rozumne používať. Jej začiatky však boli ťažké a nemali ste veľa dôvodov vymeniť IrfanView za natívnu aplikáciu na obrázky v systéme.

Dnes ich tiež možno nie je mnoho, no je tu prepojenie s cloudom OneDrive a teraz aj možnosťou posielať upravovaný obrázok priamo do Designera. Tam s ním môžete ďalej pracovať. Je to služba s vysokým potenciálom doplnená o návrhy cez AI. Microsoft dokonca ohlásil ukončenie podpory pre Publisher. Je to z dôvodu, že spomínaná on-line aplikácia svojimi možnosťami prakticky nahradila pôvodnú Office aplikáciu.

Prepojenie je zatiaľ limitované pre používateľov z USA, Spojeného kráľovstva, Austrálie, Írska, Indie a Nového Zélandu. Novinku dostanú najprv Insideri prihlásení do kanálov Canary a Dev. V nahratej fotografii sa dá cez AI odstrániť pozadie prípadne inak využívať nástroje umelej inteligencie na zakomponovanie vami nahratého obrázka. Hlavnou výhodou má byť prispôsobenie sa motívu podľa nahratej predlohy a ďalej s ňou pracovať.

PhotosToDesignerZdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.