Zaoblené rohy a nové ikony, to nie sú jediné možnosti nového Prieskumníka.

Zmeny, ktoré prináša v novej verzii, budú užitočné pre používateľov šetriacich miestom. Ide síce o detail, no po novom sa dá zapnúť kompaktné rozloženie prvkov na navigačnej table. To, ako je vidno na obrázku stiahne ikony viac k sebe. Tento spôsob zobrazenia nie je nový a Prieskumník tak vlastne len dobieha iné programy a aplikácie vo webovom rozhraní.

Niečo podobné ste si mohli všimnúť aj v prípade pošty Gmail. Ide o to, aká veľká medzera má byť medzi riadkami, podobne funguje napríklad emailový klient Microsoft Outlook. Nový spôsob zobrazenia bude vhodný na veľkých displejoch s 2K a 4K rozlíšením.

Je prirodzené, že zúženie zobrazenia využijete prakticky na ktoromkoľvek rozlíšení. Vo svojej podstate je do detail pre tých, ktorí majú viac priečinkov pridaných práve na navigačnú tablu alebo využívajú rozbalenú stromovú štruktúru. Bežné zobrazenie, teda 100 % veľkosť prvkov prinesie jeden typ úspory. Rozdiel však budete vidieť aj pri použití priblíženia.

Bežne máte totiž 150% a viac priblíženie pri 2K a vyšších displejoch. Vtedy síce máte vysoké rozlíšenie, no viac sa vám na displej nezmestí. Tieto nastavenia Prieskumníka, by mohla byť cesta, ako aspoň do navigačnej tably vtesnať viac položiek.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.