Aktualizácie systému sa dajú skontrolovať aj z kontextového menu.

Tip, na ktorý upozornil server BetaNews, môžete vyskúšať vo Windows 10 a 11. Kontrola dostupnosti aktualizácií sa dá spraviť trochu inak. A hoci sa mnohí kontrole nových záplat vyhýbajú, stále je tu skupina používateľov, ktorí si ich kontrolujú.

Prístup k tejto funkcii z menu ich nijako neurýchli, na dostupnosti sa nič nezmení. Vy ale získate trochu iný spôsob, ako ich získať. Upozorňujeme ešte na to, že vo Windows 11 sa v zjednodušenom menu táto položka nezobrazí. Treba kliknúť na prázdne miesto na ploche a stlačiť klávesovú skratku Shift + F10.

Dajte nám vedieť, či vám tento postup funguje. Niekedy sa môžete stretnúť s problémom a to nezistením aplikácie, ktorá sa má použiť. Napriek tomu, že ide o URI odkaz na systémovú časť v nastaveniach.

Ako na to?

  • Otvorte Editor registrov (Win + R) a napíšte regedit.
  • Otvorte vetvu: Computer – HKEY_CLASSES_ROOT – DesktopBackground – Shell.
  • Kliknite na položku Shell pravým tlačidlom a vyberte NewString Value a pomenujte si ju podľa seba – napríklad Kontrola aktualizácií. Kliknite na túto položku, aby ste mali istotu, že ste v nej.
  • Kliknite v pravej časti editora na prázdne miesto pravým tlačidlom a vyberte New – String Value a pomenujte SettingsURI. Dvojklikom otvoríte okno s úpravami, do neho vložte reťazec ms-settings:windowsupdate-action
  • Opäť vytvorte novú hodnotu, pravým tlačidlom, rovnako String Value.
  • Pomenujte ju DelegateExecute a po dvojkliku do nej vložte reťazec {556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}
Odkaz na Windows Update priamo z kontextového menu

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.