Dizajnérsky skvost na verziu, ktorú mnohí nemali veľmi radi.

Každá verzia Windows priniesla svieže prostredie. Úplne nová éra sa začala písať príchodom Windows XP, no aj prechod z Windows 3.11 na Windows 95 by sa dal nazvať novou érou.

Najmä s ohľadom na 32-bitové aplikácie, hoci systém ako taký by ešte bez MS-DOS nenabootoval. Nakoniec aj Windows 98 priniesol nové vizuály ovládacích prvkov a napríklad dvojfarebné záhlavie okien s pekným prechodovým efektom, pamätáte?

Moderné stvárnenie nájdete priamo na YouTube kanáli Addy Visuals. Vista ako jeden z najkrajších či najlesklejších systémov no nie vydareným podaním celej jeho nepraktickej priesvitnosti, sa stáva terčom viacerých dizajnérov a moderov. Podobne ako pri ďalšej premene nazvanej ako Windows Vista Remastered Edition.

Vizuálne prvky menia systém smerom na Windows 10, no zachovávajú v sebe pôvodné prvky Prieskumníka alebo ponuky Štart. Nové funkcie ako napríklad pripínanie widgetov, môžete vnímať nostalgicky. Možno sme niektoré widgety používali ale naposledy sme ich videli vo Windows 7 a následne nadobro zo systému zmizli.

Dizajnér Addy Arapi už pred tým navrhol remasterované verzie systémov s názvami Windows 21 a Windows 8 Remastered. V najnovšom remastri verzie Vista upravil aj samotné vnímanie skleneného a priesvitného dizajnu a nazval ho ako Aero 2.0.

Zdroj: Addy Visuals, BetaNews

Prečítajte si aj:

Windows 95, 98, Millenium: Spustite ich priamo v prehliadači

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.