Dizajnové lahôdky operačných systémov sú celkom pravidelným inventárom videí na YouTube.

Na kanáli Addy Visuals sa objavil ďalší koncept toho, ako by vyzeral moderný systém Windows XP. Ten bol na trh uvedený v roku 2001 a predstavoval revolúciu v tom ako chápať vizuálnu stránku systému. Tri nové témy, ktoré boli grafický na inej úrovni a búrali zažité zvyky. Dá sa zhodnúť na tom, že išlo o najkrajší systém Windows.

Windows XP 2022Zdroj: Addy Visuals

Novinka Windows 11 prináša po rokoch stagnácie a akéhosi vizuálneho vyprahnutia čerstvý nádych, stále to nie je ono a myslíme, že skutočná revolúcia najmä v oblasti Fluent design nás ešte len čaká. To ale nič nemení na tom, že grafici sa snažia ukázať ich predstavy, ako by vyzeral pôvodný systém s novými prvkami.

Na rad by prišla otázka, prečo takéto niečo nepoužije aj Microsoft a neurobí systém ešte krajší. Odpoveď môže pôsobiť alibisticky, avšak je jednoduchá. Vyrobiť systém tak, aby vyzeral dobre a dobre aj fungoval na rôznych obrazovkách, nie je také jednoduché. Aj preto majú dizajnéri fiktívnych prostredí systémov voľnejšie ruky. V každom prípade vyzerá tento počin vynikajúco a mnohí by sme takúto tému prijali.

Zdroj: Addy Visuals

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.