Hľadanie pracovných ponúk a príležitostí môže byť jednoduchšie, pre uchádzača aj zamestnávateľa.

Nový portál Worki prináša najnovšie trendy v oblasti HR a aplikuje dlhoročné skúsenosti jeho tvorcov. Kľúčovou prioritou portálu je prinášať nové riešenia pre zamestnávateľov. Z toho plynú výhody aj pre tých, čo si prácu hľadajú.

Na webe www.worki.sk je to efektívne a jednoduché. Rozhranie je navrhnuté tak, aby bolo prívetivé pre každého uchádzača. To otvára cestu používateľom, ktorí nemusia byť experti v oblasti IT techniky, no majú záujem o rôzne pracovné pozície. Dream job portál Worki je určený každému záujemcovi o prácu.

Priestor, nie platba za inzeráty

Zamestnávatelia dostávajú do rúk prepracovaný nástroj na prácu s inzerátmi. Nie je to len o zadaní inzerátu, ale najmä o spravovaní vlastného priestoru. Tento priestor si zamestnávatelia platia a rozdielom oproti platbe za inzerát, je lepšia manažovateľnosť. Zamestnávateľ si môže inzeráty meniť, ak už našiel uchádzačov.

Nie je teda potrebné platiť ďalšie inzeráty. Svoj predplatený priestor má možnosť využiť na pridanie nového inzerátu. Vo forme predplatného si totiž spravuje svoj priestor a po obsadení miesta z predchádzajúceho inzerátu ho vymení za iný. Mesačné predplatné stojí 69 eur.

Hľadanie stále zadarmo

Worki je postavený na filozofii priniesť na trh práce dream job portál a poskytnúť moderné funkcie zamestnávateľom, ale aj uchádzačom o prácu. Uchádzači majú hľadanie inzerátov ako aj nahrávanie životopisov zadarmo. Okrem toho, že uchádzači nič neplatia, majú možnosť využiť ďalšie inteligentné funkcie. Napríklad filtrovanie ponúk neprebieha len na základe hlavného pracovného zamerania alebo odvetvia, ale aj v rôznych detailoch. Ide napríklad o rôzne benefity, ktoré zamestnanec hľadá a zamestnávatelia ich ponúkajú.

Barometer trhu práce

Portál Worki pracuje s obrovským objemom dát, na základe čoho poskytuje zamestnávateľom dátovú analýzu. Ide napríklad o praktické a vo výsledku aj nevyhnutné informácie na to, aby zamestnávateľ dokázal svoju pracovnú ponuku obsadiť čo najlepšie a najrýchlejšie.

Na splnenie týchto požiadaviek však, logicky, potrebuje dáta. Vďaka tomuto portálu získava výsledky z internej analýzy Worki, takzvaný barometer. Ten slúži na získavanie informácií na základe zadaného inzerátu. Zamestnávateľ získa napríklad informáciu, akú šancu má na obsadenie danej pozície v regióne.

Je dôležité dodať aj to, že zamestnávateľ dostáva počas tvorby inzerátu praktické odporúčania. Jedno z takýchto odporúčaní je aj informácia o poskytovanej mzde. Zamestnávateľ sa dozvie o prípadnej potrebe navýšenia mzdy pre pozíciu v danom regióne.

Životopisy

Služby tohto pracovného portálu môžu priamo využiť aj používatelia, ktorí sa uchádzajú o zamestnanie. K dispozícii je možnosť nahrania životopisu, pričom sa dajú využiť vopred pripravené šablóny. Vďaka tomu bude mať uchádzač istotu, že bude životopis vyzerať profesionálne a po obsahovej stránke bude spĺňať všetky potrebné náležitosti. Tu ide o službu zadarmo, uchádzači nič neplatia.

Tým, že si portál jednotlivých zamestnávateľov preveruje, funguje tu aj ochranná funkcia. Záujemcovia o prácu majú istotu, že ponuky, ktoré sú na serveri uvedené, sú legitímne a najmä sú preverené. Tím Worki preverí každý jeden inzerát z hľadiska korektnosti aj legislatívy a následní záujemcovia sa nemusia obávať, že ide o ponuku s podvodným konaním. Všetko sa deje ešte pred samotným zverejnením.

Princíp hĺbkovej kontroly oceníte napríklad pri ponukách práce zo zahraničia. Tie takisto nájdete na tomto portáli a sú hojne využívané. Vďaka prevereniu každého inzerátu a zamestnávateľa, sa netreba obávať podvodných ponúk, ktoré boli v minulosti spájané v častých prípadoch aj so zahraničnými inzerátmi.

Spolupráca so zamestnávateľmi

Dátová analytika je postavená na údajoch od zamestnávateľov a od uchádzačov. Vďaka tomu majú možnosť uchádzači vidieť len tie ponuky, ktoré sú pre nich vhodné. Prezerať ich môžu na základe vlastného filtra. Či už ide napríklad o požiadavku home office alebo takzvanú pet friendly kanceláriu. Okrem toho je možnosť nechať si zasielať pracovné ponuky priamo do emailovej schránky na základe filtrov, ktoré si uchádzač o prácu zadal. Takto má istotu, že žiadnu podstatnú ponuku neprehliadne.

Článok vznikol v spolupráci s portálom Worki.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.