Koncept je zaujímavý, realizácia horšia.

Na Slovensku vznikla nová aplikácia. Nazýva sa World Car SMS a jej koncept je založený na tom, že umožňuje anonymne komunikovať vodičom medzi sebou. Namiesto mena alebo telefónneho čísla sa vodiči identifikujú priamo cez ŠPZ vozidla.

Myšlienka aplikácie je pekná, samotná realizácia však horšia. Predpokladom pre úspešnú komunikáciu je, že obaja vodiči majú nainštalovanú aplikáciu a zaregistrovali si v službe World Car SMS svoje ŠPZ.

Aby ste si mohli svoju ŠPZ zaregistrovať v aplikácii, je potrebné zaplatiť ročný poplatok vo výške 3 eur

Aby ste si mohli svoju ŠPZ zaregistrovať v aplikácii, je potrebné zaplatiť ročný poplatok vo výške 3 eur

Lenže, registrácia ŠPZ nie je zadarmo a je spoplatnená poplatkom vo výške 3 eur na rok. Nie je to vysoká suma, ale aktuálne nemáte istotu, že aplikáciu niekedy reálne využijete. Inak povedané, že sa odoslaná správa dostane k určenému príjemcovi.

Autori aplikácie prezentujú jej využitie nasledovne:

Určite ste už niekedy túžili poslať správu vodičovi idúcemu vedľa Vás a zároveň zostať v anonymite, prípadne ste mali v úmysle pomôcť majiteľovi vozidla, ktorý zabudol dieťa či domáceho miláčika v aute, nechal si zapnuté svetla, práve mu mestská polícia zakladala „papuču“ na koleso, či sa chytala odtiahnuť auto, alebo len majiteľ vozidla svojim autom blokoval to Vaše alebo príjazdovú cestu pre záchranárov.  V týchto i v mnohých iných prípadoch, ktorých je každý deň neúrekom, treba okamžite konať avšak až doposiaľ sme boli bezmocní! Preto sme vymysleli aplikáciu, vďaka ktorej sa konečne nemožné stáva realitou. Mnohým okolo seba môžete pomôcť a ostatní môžu pomôcť Vám.

Áno, vo všetkých týchto prípadoch môže byť World Car SMS užitočným pomocníkom. Avšak iba za predpokladu, že má aj druhý vodič nainštalovanú aplikáciu a zaplatený ročný poplatok.

Takto môže vyzerať konverzácia, ak majú obaja vodiči nainštalovanú aplikáciu a zaregistrovanú ŠPZ. V opačnom prípade sa správy nedoručia

Takto môže vyzerať konverzácia, ak majú obaja vodiči nainštalovanú aplikáciu a zaregistrovanú ŠPZ

Pokiaľ chcete službu World Car SMS vyskúšať, aplikáciu si môžete stiahnuť z obchodu Google Play. Verzia pre iOS je v príprave.

App Store

Aplikácia je aktuálne dostupná iba pre Android

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit