Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Priekopnícky produkt ThinkPad™ X1 Fold je teraz k dispozícii na objednanie

Spoločnosť Lenovo™ s potešením predstavuje najnovší prírastok do prémiového portfólia X1, ThinkPad™ X1 Nano. Najľahší ThinkPad, aký tu kedy bol, s hmotnosťou iba 907 g1 predstavuje nový základ v oblasti výkonu a funkčnosti pri neuveriteľne ľahkej hmotnosti. Ide o prvý ThinkPad od spoločnosti Lenovo založený na platforme Intel® Evo™2 a poháňaný procesormi Intel® Core™ 11. generácie, X1 Nano ponúka najvyššiu rýchlosť a inteligenciu3 pri zachovaní vynikajúcej životnosti batérie4. Ohromujúci obraz poskytuje 13-palcový 2K displej s úzkymi rámikmi, s pomerom strán 16:10, audiovizuálne schopnosti vylepšujú štyri reproduktory a štyri 360-stupňové mikrofóny. Pre skutočne pohlcujúci používateľský zážitok X1 Nano podporuje Dolby Vision a Dolby Atmos®. Najmodernejšie možnosti pripojenia poskytuje WiFi 65 a voliteľné 5G6 prináša vyššiu šírku pásma a zaistí nové úrovne efektivity počas neustáleho pripojenia a spolupráce v novom hybridnom pracovnom svete.

Spoločnosť Lenovo dnes taktiež s potešením oznamuje, že prvý skladací počítač7 na svete, ThinkPad X1 Fold, je k dispozícii na objednanie7. X1 Fold, vrchol technologickej inovácie, ponúka revolučnú kombináciu prenosnosti a všestrannosti, ktorá definuje novú triedu výpočtovej techniky, ktorú umožňujú procesory Intel® Core™ s technológiou Intel® Hybrid a ktorú prináša inovačný program Project Athena od spoločnosti Intel. Spojenie známych funkcií, ktoré všetci poznáme zo smartfónov, tabletov a notebookov do jedného skladacieho počítačového zariadenia, navždy pretvorí spôsob, akým pracujete, hráte, tvoríte a spájate sa. S voliteľným 5G6 sa môžete spoľahnúť na to, že rýchlosť vášho pripojenia je bezpečnejšia a optimalizovaná tam, kde je sieť k dispozícii a že ste lepšie chránení bezpečnostnými funkciami ThinkShield. Zistite viac o tom, ako je ThinkPad X1 Fold priekopníkom v novej triede: Trieda, ktorá mení celú situáciu

Najľahší ThinkPad, aký tu kedy bol

ThinkPad X1 Nano s hmotnosťou menej ako jeden kilogram je najľahší ThinkPad1, aký tu kedy bol. Ide o jeden z najkomplexnejších ultraľahkých notebookov súčasnosti s najvyšším výkonom, displejmi, zvukom a zabezpečením.

  • X1 Nano je vybavený procesormi Intel® Core ™ i7 až 11. generácie s grafikou Intel® Iris® Xe a ponúka najlepšie procesory na svete pre tenké a ľahké notebooky3, ktoré poskytujú až 2,7-krát rýchlejšie vytváranie obsahu8, o 20 % rýchlejšiu pracovnú produktivitu9 a viac ako dvojnásobne rýchlejšie hranie hier a prehrávanie obsahu10 v rámci pracovných postupov oproti konkurenčným produktom.
  • Thunderbolt™ 4 ponúka rýchle pripojenie pomocou jediného kábla k napájaniu monitorov, úložiska a mnohých ďalších externých zariadení.
  • X1 Nano je prvý ThinkPad, ktorý obsahuje aktualizovanú sadu umelej inteligencie a biometrických bezpečnostných funkcií ThinkShield. Počínajúc od nového rozpoznávania hlasu a detekcie ľudskej prítomnosti, ktoré umožňujú prihlásenie bez dotyku a uzamknutie zariadenia, keď používateľ odíde, až po známu funkciu Match on Chip, čítačku odtlačkov prstov.
  • X1 Nano je možné predinštalovať pomocou operačného systému Windows 10 Pro alebo Ubuntu® Linux® OS a obsahuje voliteľné 5G6 pre pripojenie pripravené na budúcnosť.
  • 13-palcový displej Dolby Vision 2K s pomerom strán 16:10 ponúka rozsiahle zobrazenia a 100 % sRGB zaisťuje jasnosť a presnosť farieb. K dispozícii sú tiež možnosti dotykového displeja.
  • Systém reproduktorov obsahuje štyri reproduktory s podporou Dolby Atmos pre pohlcujúci zvuk a v kombinácii so štyrmi 360-stupňovými mikrofónmi zaisťuje, že budete znieť hlasno a čisto pri hlasových hovoroch a videohovoroch.

Vďaka ultraľahkej hmotnosti, vysokému výkonu, brilantným displejom, úžasnému zvuku a možnostiam pripojenia budúcnosti je ThinkPad X1 Nano ideálnym notebookom pre hybridný pracovný svet. X1 Fold, inžinierske majstrovské dielo, však patrí do úplne novej triedy výpočtovej techniky a predefinuje, čo si myslíme o zariadeniach a ako ich používame.

Zásadný posun v oblasti osobných počítačov

Po piatich rokov jeho tvorby, je ThinkPad X1 Fold prvé zariadenie svojho druhu v novej triede osobných počítačov, ktoré posunie hranice a predefinuje spôsob, akým pracujeme s technológiami. Noste malé, používajte veľké. ThinkPad X1 Fold sa prispôsobuje novým hybridným modelom práce z domu a z kancelárie a umožňuje priekopníkom prijať revolučné inovácie, ktoré posilňujú kreativitu, spoluprácu a zábavu a ktoré sa plynulo transformujú pre ich konkrétne potreby.

 ThinkPad X1 Fold je teraz k dispozícii na objednanie vrátane voliteľného príslušenstva, ako je Bluetooth klávesnica Mini Fold, ktorú je možné uskladniť a bezdrôtovo nabíjať vo vnútri zariadenia, alebo pero Lenovo Mod, aby si používatelia mohli robiť poznámky, komentovať alebo podpisovať právne dokumenty či stojan Lenovo Easel Stand pre ľahké umiestnenie na stôl na výšku alebo na šírku.

Ovládajte a konfigurujte Lenovo počítačové skúsenosti pre koncových používateľov a pre IT adminov

Všetky produkty značky Think sú vybavené špecifickou verziou Vantage pre firmy a na jeseň tohto roku v tomto smere prichádza inovácia. Commercial Vantage 1.2 je klientska aplikácia určená pre podnikových zákazníkov, ktorá koncovým používateľom uľahčuje nielen aktualizáciu ich hardvérových nastavení, ale ponúka aj ovládacie prvky špeciálne pre IT adminov zodpovedných za správu viacerých zariadení pre ich spoločnosť. S touto verziou bude inštalačná veľkosť znížená na polovicu a rozhranie bude zjednodušené tak, aby bolo ľahšie nájsť rôzne funkcie rýchlo.

V dnešnom svete, ktorý sa čoraz viac vyznačuje roztrúsenými a vzdialenými pracovnými silami, podporuje Commercial Vantage používateľa kdekoľvek sa nachádza, pretože mu umožňuje prispôsobiť výkon batérie, nastavenie mikrofónu, displeja a fotoaparátu pre optimalizovaný audiovizuálny zážitok. Poskytuje tiež vyššiu bezpečnosť tým, že detekuje nedôveryhodné siete WiFi a automatizuje aktualizácie systému BIOS a firmvéru, čím zaisťuje lepšiu ochranu zariadení pred vznikajúcimi hrozbami. Pre koncových používateľov sú aktualizácie systému hotové iba pomocou jedného kliknutia, bez toho, aby museli vyžadovať asistenčné služby IT pracoviska. Táto vylepšená používateľská skúsenosť nijako neobmedzuje IT manažment. S programom Commercial Vantage môžu IT admini udržiavať kontrolu nad každým zariadením Lenovo v ich výbave a rozhodovať sa, kedy Vantage skontroluje a nainštaluje jednotlivé aktualizácie. Do tejto verzie boli pridané zabudované ovládacie prvky admina, ktoré umožňujú vzdialené spustenie a kontrolu nad aktualizáciou systému, aby sa zabezpečilo, že zariadenia budú udržiavané v aktualizovanom stave napriek tomu, že IT pracovníci nemajú prístup k fyzickému zariadeniu.

Cena a dostupnosť

ThinkPad X1 Fold bude dostupný v novembri 2020 s cenou 4000 eur s DPH.

ThinkPad X1 Nano bude dostupný v 1. štvrťroku 2021. Cena ešte nie je stanovená.

Značky: