Tvrdí to šéf Xboxu, Phil Spencer.

Microsoft má odlišný prístup k herným konzolám ako Sony. Zatiaľ čo japonský výrobca sa zameriava iba na samotné zariadenie s názvom PlayStation, Microsoft buduje komplexný ekosystém značky Xbox. V praxi to znamená, že na herné konzoly sú naviazané všemožné služby, ktoré zlepšujú zážitok z hrania.

Xbox vďaka svojmu ekosystému umožňuje pri hraní plynulo prechádzať medzi konzolami Xbox a počítačmi s Windows 10, ponúka službu Xbox Game Pass, ktorá je herným Netflixom a najnovšie umožňuje streamovať Xbox hry z cloudu priamo do mobilného zariadenia so systémom Android.

Očakáva sa, že cloudový Xbox bude počas budúceho roka dostupný aj pre počítače so systémom Windows 10 a najnovšie vyjadrenia šéfa Xboxu, Phila Spencera, naznačujú, že aj pre inteligentné televízory. Spencer sa pre portál The Verge vyjadril, že aplikácia Xbox pre inteligentné televízory by mohla byť k dispozícii do roka a do dňa.

V praxi by to znamenalo, že na hranie Xbox hier nebudete potrebovať hernú konzolu, pretože si ich budete môcť streamovať do televízora, cez aplikáciu – rovnako, ako si teraz do televízora streamujete filmy z Netflixu či hudbu zo Spotify.

Samozrejme, nároční a pravidelní hráči budú aj naďalej preferovať hranie priamo na konzole. Avšak pre občasných hráčov môže byť streamovanie hier cez aplikáciu výborným spôsobom, ako si vyskúšať hru, ktorá ich zaujala.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Plynulý prechod do novej generácie (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit