Služba Xbox Cloud Gaming je k dispozícii aj na Slovensku.

Microsoft oficiálne spustil službu Xbox Cloud Gaming, ktorá umožňuje hrať Xbox hry aj na mobilných zariadeniach s operačným systémom Android.

Podmienkou pre využívanie cloudového Xbox hrania je Android 6.0 a novší a Bluetooth 4.0 alebo vyšší pre pripojenie herného ovládača. Ďalej budete potrebovať mobilnú aplikáciu Xbox Game Pass a predplatné služby Xbox Game Pass Ultimate. Cloudové hranie je najnovšie súčasťou tejto služby, ktorá okrem toho zahŕňa službu Xbox Live Gold a prístup ku knižnici hier pre Xbox a počítače so systémom Windows 10.

V rámci služby Xbox Cloud Gaming je k dispozícii viac ako 150 hier. Spustenie hry je jednoduché, stačí zapnúť aplikáciu Xbox Game Pass, vybrať položku Cloud a zvoliť si žiadanú hru. Microsoft odporúča pripojenie do internetu na úrovni aspoň 10 Mbps. Pre optimálny zážitok z hrania odporúčame pripojenie cez 5 GHz Wi-Fi sieť.

Predplatné služby Xbox Game Pass Ultimate stojí 12,99 eur mesačne. Prvý mesiac môžete získať za cenu 1 eur. Je zrejmé, že táto služba prináša najvyššiu pridanú hodnotu používateľom, ktorí vlastnia a aktívne hrávajú na Xboxe a/alebo počítači s Windows 10, avšak nič vám nebráni, aby ste si Xbox Game Pass Ultimate aktivovali iba pre účely cloudového hrania.

App Store

Xbox Game Pass pre Android

Xbox Cloud Gaming v aplikácii Xbox Game Pass pre Android

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Xbox v cloude príde už 15. septembra: K dispozícii bude aj na Slovensku

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit