Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Forza je najviac oceňovanou a najpredávanejšou pretekárskou sériou tejto generácie.

Viac ako 11 miliónov hráčov si zahralo hru Forza na Xbox One a viac ako tri milióny hráčov ju hrá každý mesiac. Spolu s nedávnym rozšírením NASCAR obsahuje teraz hra Forza Motorsport 6 viac ako 600 detailne spracovaných Forzavista vozidiel, ako aj bezkonkurenčnú ponuku lokalít a súťažných disciplín. Rozsah, autenticita a kvalita obsahu spolu s rozsiahlou a oddanou komunitou hráčov vytvorili zo série Forza a Xbox One nový domov pre preteky.

Tak ako narastala komunita okolo hry Forza Motorsport 6, rástla aj oddanosť súťažnému online pretekaniu a elektronickému športu (eSport). Len tento rok boli zorganizované finančne dotované turnaje s Major League Gaming, celosvetová virtuálna pretekárska liga pod záštitou Lamborghini Super Trofeo ako aj špeciálne súťaže, v ktorých sa najlepší hráči postavili profesionálnym pilotom série FIA Formula E.

Dnes Xbox oznámil Forza Racing Championship, úplne novú súťažnú online a eSport disciplínu, ktorá debutuje tento rok v hre Forza Motorspot 6.

Forza Racing Championship privíta všetkých hráčov, ktorí si chcú zmerať sily a bojovať o slávu a hodnotné ceny. Súťaže budú otvorené pre všetkých, pre úplne nových hráčov, ktorí len začínajú, aj pre najrýchlejších virtuálnych pretekárov z celého sveta. Forza Racing Championship bude domovom najlepších a najpestrejších súťaží v hrách; každý má šancu vyhrať bez ohľadu na to, koľko má odjazdených kilometrov za volantom.

Pri príležitosti oznámenia Forza Racing Championship a iba pár dní pred tým, než sa tím Ford Chip Ganassi Racing postaví na štartovnú čiaru 84. ročníka 24 hodín v Le Mans, bude Xbox hráčom, ktorí si zahrali Forza Motorpost 6, posielať prostredníctvom správ Xbox Live kódy na stiahnutie pretekárskeho auta 2016 #66 Ford GT Le Mans. Vzhľadom na rozosielanie množstva kódov môžu byť doručené v nasledujúcich siedmych dňoch.

Spolu s novým vozidlom Ford GT LM spustia tento týždeň aj novú súťaž rivalov Le Mans vo Forza Motorsport 6.

Zistite, ako si budete viesť proti priateľom a celej komunite. A nezabudnite sledovať 18. – 19. júna v poradí už 84. ročník 24 hodín v Le Mans.

Značky: