Lacnejší a menej výkonný.

Microsoft čoskoro predstaví konzolu Xbox Series S. Pôjde o lacnejšiu verziu pripravovaného Xboxu Series X, ktorý by sa mal stať najvýkonnejšou konzolou na svete. Xbox Series X ponúkne podľa dostupných informácií viac výkonu ako konkurenčný PlayStation 5.

Portál CNET priniesol informáciu, podľa ktorej dva zdroje z okolia Microsoftu tvrdia, že technologický gigant ukáže lacnejší Xbox v auguste. Zatiaľ nie je známe, akú konfiguráciu Xbox Series S ponúkne, či kedy sa dostane na trh a koľko bude stáť. Podľa dostupných informácií by však mali oba nové Xboxy využívať totožný procesor – rozdiel bude vo frekvencii grafickej karty a v počte výpočtových jednotiek.

V prípade výkonnejšieho Xboxu Series X vieme, že konzola sa dostane do predaja koncom roka 2020. Špekuluje sa, že cena bude na úrovni 500 až 600 eur a ponúkne 8-jadrový procesor AMD Ryzen na architektúre Zen 2 a grafickú kartu AMD na architektúre RDNA 2. Xbox Series S by mohol mať polovičnú cenu v porovnaní so svojim výkonnejším súrodencom.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Microsoft ukázal svoj nový Xbox. Vyzerá ako počítač (VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit