Zároveň ide o historicky najmenší Xbox.

Microsoft oficiálne oznámil hernú konzolu Xbox Series S. Tá bude predstavovať cenovo dostupnejší Xbox ďalšej generácie, ktorej vlajkovou loďou bude konzola Xbox Series X.

Lacnejší Xbox bol predstavený prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Microsoft ukázal jeho dizajn a prezradil, že ide o najmenší Xbox, aký doteraz vyrobil. Zároveň oznámil cenu 299 dolárov pre americký trh a 249 libier pre britský trh. Cena v eurách nebola oznámená, očakávame však 299 eur.

Oficiálna fotografia naznačuje, že Xbox Series S nebude mať vo výbave optickú mechaniku a bude určený iba na hranie hier, ktoré si do konzoly stiahnete z digitálneho Xbox obchodu. Hardvérové špecifikácie neboli oznámené, Microsoft však prisľúbil, že ďalšie detaily oznámi už čoskoro.

Na internet však po predstavení konzoly uniklo krátke video, ktoré prezrádza, že Xbox Series S bude podporovať hranie v natívnom rozlíšení 1440p do 120 fps s podporou prepočítavania do 4K rozlíšenia. Series S bude mať vo výbave 512 GB SSD úložisko a bude podporovať technológie ako ray tracing či variabilná obnovovacia frekvencia.

Tesne pred oficiálnym oznámením modelu Series S sa objavili aj špekulácie, ktoré tvrdili, že Xbox Series S a Series X sa dostanú do predaja 10. novembra 2020 za cenu 299 dolárov, resp. 499 dolárov v prípade výkonnejšieho modelu Series X. Zdá sa teda, že tieto zvesti by mohli byť pravdivé. Predpokladáme, že v Európe to bude 299/499 eur. Informácie o výbave modelu Xbox Series X nájdete v tomto článku.

Xbox Series S parametre

Xbox Series S parametre. Zdroj: Twitter

Promo video na Xbox Series S, ktoré koluje internetom:

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Microsoft ukázal svoj nový Xbox. Vyzerá ako počítač (VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit