Už v januári Microsoft oznámil, že nebude vyžadovať predplatné Xbox Live Gold na hranie hier pre viacerých hráčov, ktoré sú dostupné zadarmo. 

Tento sľub teraz plní. Testeri si všimli, že multiplayer vo vybraných free-to-play hrách už nevyžadujú členstvo Xbox Live Gold. V súčasnej podobe je na hranie všetkých hier Xbox online, a to aj tých, ktoré sa hrajú zadarmo, napríklad Fortnite, Rocket League a Call of Duty: Warzone, potrebné predplatné Xbox Live Gold

To je v zásadnom rozpore s prostredím PlayStation, kde hry free-to-play nevyžadujú predplatné PlayStation Plus. Microsoft tiež vyžadoval, aby majitelia konzoly Xbox, ktorí chceli využívať streamovacie služby, ako je Netflix, mali predplatené členstvo Xbox Live Gold, ale táto požiadavka bola pred pár rokmi zrušená.

Krok, ktorým sa odstránila potreba členstva Xbox Live Gold pre prístup k hrám, ktoré sa dajú hrať zadarmo, sa uskutočnil za kontroverzných okolností. Spoločnosť predtým oznámila, že zvýši cenu šesťmesačného predplatného Xbox Live Gold o 50%, čo sa stretlo s rozsiahlou kritikou. Našťastie Microsoft svoje plány zmenil. 

Xbox Live končí

Samotný Xbox Live prechádza rebrandom a odteraz sa bude označovať ako Xbox network. Xbox Live Gold zostane zachovaný, ale nový názov pre sadu online služieb Xbox bol zavedený s cieľom „vytvoriť jednoduchší a popisnejší systém správ pre Xbox v rôznych oblastiach,“ uviedol hovorca spoločnosti Microsoft.

Zmena v Xbox Live Gold bude určite prínosom pre vývojárov free-to-play hier pre Xbox. 

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Qualcomm vraj pripravuje hernú konzolu v štýle Nintendo Switch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.