Digitálna tlač od Xeroxu chce konkurovať ofsetovej tlači.

Slovenská tlačiareň Juice má ako jediná na Slovensku nový stroj na digitálnu tlač Xerox iGen 150. Tento tlačiarensky stroj ponúka širokú variabilitu tlače na rôzne typy predlohy. Vďaka ultrazvukovej technológii sa hodí na potlač papierov s nerovným povrchom. Typicky imitáciou textúry dreva a iných materiálov. Vďaka tomu sa na rozdiel od použitia ofsetovej tlače nebude z línií odnímať vytlačená farba.

Zameranie stroja iGen 150 je na presnosť farieb. Výhodou je možnosť použitia prídavných farieb, nielen klasickej kombinácie CMYK. Vo výsledku je tlač presnejšia. Faktom ale zostáva, že v praxi to nie všetci zákazníci musia oceniť. Kým pri ofsete mali výstupy živšie, možno až neprirodzene kontrastné, tu dostávajú vo väčšej miere realitu.

Tlačový stroj má zabudovaný spektrofotometer na dosiahnutie konzistencie jednotlivých výtlačkov a správnych farieb. Vďaka automatickej kontrole hustoty obrazu sa nestane, aby sa na výtlačkoch objavovali nežiaduce prúžky. Zaujímavosťou je, že technológia umožňuje tlač už od 1 mm od okraja. Detaily o technológii tlače a modeli Xerox iGen 150 nájdete priamo na stránke výrobcu.

Prečítajte si aj:

Epson chce vytlačiť laser z podniku a nahradiť ho atramentom

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.