Xiaomi 12 prichádza do predaja na Slovensku a to v celej sérii – Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 a Xiaomi 12X.

Doplnenie pôvodného článku sa nachádza na jeho konci.

Čo za to?

Ceny sú nasledovné: Xiaomi 12 Pro je vo variante 12 GB+256 GB za 1089 €. Model Xiaomi 12 bude v dvoch variantoch a go 8 GB+128 GB a 8 GB+256 GB a to za cenu od 799 €. Kompaktný telefón Xiaomi 12X bude opäť v dvoch variantoch a to 8 GB+128 GB a 8 GB+256 GB a v cene od 629 €.

Xiaomi séria 12Zdroj: TOUCHIT.sk
Xiaomi séria 12. Zľava Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 a Xiaomi 12+

Darčeky k predobjenávkam

Predávať sa bude cez operátorov alebo v otvorenom predaji. K predobjednávkam bude k dispozícii aj darček. Predpredaj začína práve teraz a bude trvať bude do 10. apríla 2022. V predpredaji k telefónom Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12 získate bezplatne Xiaomi Watch S1 v hodnote 229 €.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Hodinky Xiaomi

K modelu Xiaomi 12X získate ako darček slúchadlá Xiaomi Buds 3 v hodnote 99 €.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Slúchadlá Xiaomi Buds 3

Populárne služby na čas zadarmo

Navyše, spolu s modelmi seérie Xiaomi 12 získate až tri mesiace služby YouTube Premium bezplatne – ide teda o prehrávanie videí z tejto služby úplne bez reklamy. Ďalej je to predplatné služby YouTube Music Premium na prístup k hudbe.

Výmena poškodeného displeja a servis

Ako majiteľ niektorého z telefónov zo série Xiaomi 12 môžete na Slovensku využívať bezplatný servis výmeny obrazovky do 6 mesiacov od dátumu nákupu. Navyše je k dispozícii medzinárodný záručný servis. Platí pre tieto krajiny: Česká republika, Maďarsko, Rakúsko, Chorvátsko, Poľsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko, Bulharsko, Grécko, Rumunsko, Slovinsko, Švédsko, Nórsko, Fínsko, Dánsko.

Xiaomi 12 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Krásny displeji na Xiaomi 12 Pro

Kvalita fotiek a videa

Všetky tri telefóny sú vybavené trojitou sústavou fotoaparátov. Hlavnú úlohu zohráva 50 MPix širokouhlý fotoaparát s možnosťou nahrávania 8 K videa (na Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12). 

Zdroj: TOUCHIT.sk
Fotenie s hlavnou kamerou na Xiaomi 12 Pro

V prípade vlajkovej lodi Xiaomi 12 Pro ide o trojicu kamier s rozlíšením 50 MPix, ktorá obsahuje hlavný snímač Sony IMX707.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Fotenie s ultra-šikorokuhlou kamerou na Xiaomi 12 Pro

Modely Xiaomi 12 a Xiaomi 12X sú vybavené 13 MPix ultraširokouhlým fotoaparátom spolu s 5 MPix telemacro fotoaparátom. Predná kamera má pri sérii 12 vždy rozlíšenie 32 MPix.

Na výslednej fotografii sa podiela aj umelá inteligencia. Pekné fotky sa tak podaria aj pri slabom osvetlení alebo rýchlo sa pohybujúcich objektoch. Xiaomi ProFocus rozpozná a sleduje objekty a eliminuje tak rozmazanie alebo rozostrenie  pohybujúcich sa objektov. Platí to aj pre zaostrovanie na oči a tvár. Funkcia Ultra Night Video umožňuje nahrávanie videa aj pri mimoriadne slabom osvetlení. 

Zdroj: TOUCHIT.sk
Fotenie s prednou kamerou na Xiaomi 12 Pro

Vo všetkých smartfónoch série 12 je k dispozícií funkcia One-click AI Cinema, Prináša kreatívne možnosti na efektné úpravy videa, ako napríklad režimy Paralelný svet, Magic Zoom a pod. 

Výkon a batéria

Telefóny Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12 sú vybavené procesorom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Telefón Xiaomi 12X je zase poháňaný procesorom Snapdragon 870. Všetky telefóny série 12 podporujú pripojenie 5G. Všetky tri zariadenia sú vybavené pamäťou UFS 3.1 a LPDDR5 RAM s rýchlosťou prenosu až do 6 400 Mb/s.

O efektívne chladenie sa postará aj veľká odparovacia komora a viacerými vrstvami grafitu.

Displej a zvuk

Všetky tri zariadenia ponúkajú žiarivé zobrazovanie na AMOLED Dot displeji s podporou TrueColor s hodnotením A+ podľa DisplayMate. Displej je vybavený sklom Corning Gorilla Glass Victus odolným voči poškriabaniu. Telefóny podporujú štandard Dolby Vision a HDR 10+. Vlajková loď Xiaomi 12 Pro má certifikát SGS Eye Care Display Certified na ochranu zraku hlavne hráčov.

V prípade Xiaomi 12 Pro je uhlopriečka 6,73-palcov a ide o rozlíšenie WQHD+ s dynamickým nastavením frekvencie vykresľovania LTPO v rozmedzí 1 Hz až 120 Hz v závislosti od obsahu.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Displej na Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 a Xiaomi 12X majú uhlopriečku 6,28-palcov s rozlíšením Full HD+. Oba sú vybavené technológiou 120 Hz AdaptiveSync. 

Z hľadiska zvuku sa Xiaomi spojil s ikonou Harman Kardon a podporuje aj štandard Dolby Atmos na priestorový zvuk. V prípade Xiaomi 12 Pro je to štvorica reproduktorov v podobe dvoch výškových a dvoch basových reproduktorov. Pri Xiaomi 12 aj Xiaomi 12X ide o stereofónny zvuk z dvojice reproduktorov.

Softvér a prevádzka na batériu

Telefóny série 12 prichádzajú s platformou Android 12 a na ďalšiu optimalizáciu zážitku obsahujú aj nadstavbu MIUI 13.

Xiaomi 12 Pro disponuje aj 120 W nabíjaním Xiaomi HyperCharge. S batériou s kapacitou 4600 mAh plne nabitou len za 18 minút pomocou režimu Boost prináša Xiaomi 12 Pro bezproblémové používanie aj v náročnom nasadení.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Napájacie zdroje pre Xiaomi 12 a Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 a Xiaomi 12X dostali do kompaktného tela batériu s kapacitou 4500 mAh. Obe zariadenia podporujú 67 W káblové nabíjanie. Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12 podporujú aj 50 W bezdrôtové nabíjanie a 10 W reverzné nabíjanie. 

Nabíjací proces sa pri Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12 účí tomu, ako telefón používate a predlžuje tak výdrž na batériu.

Efektný dizajn

Efektný displej na Xiaomi 12 Pro je zasadený do elegantného rámu s 3D krivkami. Naproti tomu 6,28-palcový displej Xiaomi 12 a Xiaomi 12X meria na šírku len 69,9 mm a je zvýraznený hladkými krivkami. Telefóny sa tak veľmi dobre držia v ruke.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Telefóny Xiaomi 12 a Xiaomi 12 X

Všetky tri zariadenia sú dostupné v sivej, fialovej a modrej farbe.

Živé fotografie telefónu Xiaomi 12 Pro

Priamo na predstavení vo Viedni sme zrealizovali veľa fotografií práve telefónom Xiaomi 12 Pro. Konštatujeme, že fotí vynikajúco, má výborné zaostrenie a toto je naozaj veľká konkurenčná výhoda. Prakticky neurobíte rozmazanú fotku. Najprv sú to fotografie, ktoré sme urobili priamo na prezentácii noviniek a prinášame v prehľadnej podobe to, čo Xiaomi vo Viedni ukázalo.

Hlavné vlastnosti telefónu Xiaomi 12 (fotené pomocou Xiaomi 12 Pro)
Hlavné vlastnosti telefónu Xiaomi 12 Pro (fotené pomocou Xiaomi 12 Pro)

Ďalej sme sa venovali špeciálnym vlastnostiam pri fotografovaní pomocou Xiaomi 12 Pro.

ProFocus ako rýchle a spoľahlivé zaostrenie aj pri rýchlo sa pohybujúcich objektoch (fotené pomocou Xiaomi 12 Pro)
Fotografia realizovaná pomocou Xiaomi 12 Pro za šera v Hofburgu
Xiaomi 12 a Xiaomi 12 Pro (fotené pomocou Xiaomi 12 Pro)
Efektná animácia pri nabíjaní telefónu Xiaomi 12 (fotené pomocou Xiaomi 12 Pro)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.