Do očakávaného predstavenia zostáva ešte niekoľko týždňov.

Predchádzajúci model Mi 11 bol predstavený tesne pred koncom roka 2020. Aj z tohto dôvodu očakávame, že nástupca bude predstavený v rovnakom období. Vzhľadom na to, že tento termín nie je potvrdený a začalo sa objavovať podozrivo veľa únikov, môžeme predpokladať, že uvedenie Xiaomi 12 už nie je ďaleko.

Najnovšie sa na svetlo sveta dostali fotografie, ktoré zobrazujú údajný telefón Xiaomi 12 v metre. Pre lepšie “maskovanie” je telefón vložený do ochranného puzdra, ktoré má zabrániť zvedavým pohľadom. Aj keď puzdro toho neprezradí veľa, na prvý pohľad sa zdá, že Mi 12 bude mať vyšší pomer strán, na aký sme v podaní Xiaomi zvyknutí.

Zmenu dizajnu pritom naznačili aj skoršie správy, ktoré tvrdia, že Xiaomi 12 bude mať vo svojej výbave displej s vyšším pomerom strán a malý otvor pre selfie kameru. Model Xiaomi 12 takisto prešiel certifikáciou BIS, čo je ďalšie znamenie, že telefón sa pripravuje na oficiálne uvedenie na trh.

Pokiaľ zoberieme v úvahu aj fakt, že Xiaomi každoročne ako prvý výrobca používa nové čipy od Qualcommu, predstavenie novej série Xiaomi 12 môžeme očakávať najskôr v prvej polovici decembra, kedy aj Qualcomm predstavuje novú generáciu vlajkových čipsetov Snapdragon

Nechajme sa teda prekvapiť, čo pre nás Xiaomi (možno aj Qualcomm) pripravuje tentokrát.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.