Model Ultra je tradične predstavený o niečo neskôr, ako základné modely série.

Koncom decembra Xiaomi v domovskej Číne predstavilo trojicu nových smartfónov série Xiaomi 12, novú verziu používateľského prostredia MIUI 13 a aj celkom nové inteligentné hodinky a slúchadlá. Vieme však, že séria Xiaomi 12 má obsahovať až štyri modely. Čínska spoločnosť si to najlepšie pritom necháva “na záver” a plánuje čoskoro predstaviť najvybavenejší prémiový model série – Xiaomi 12 Ultra.

Aj napriek tomu, že Xiaomi nám neprezradilo dátum uvedenia tohto modelu, zdroje blízke spoločnosti tvrdia, že Xiaomi 12 Ultra by mal prísť na trh po 1. februári. S touto správou prišiel už tradične spoľahlivý leaker Digital Chat Station. Dôležitým bude údajne čínsky nový rok, ktorý sa tradične oslavuje až do 15. februára. To nám môže dávať celkom dobrú predstavu o tom, že smartfón bude v skutočnosti predstavený až v druhej polovici februára

Model Xiaomi 12 Ultra, ako naznačuje aj jeho pomenovanie, má byť v sérii skutočne výnimočný. Medzi jeho hlavné prednosti má opäť patriť zostava fotoaparátov so štyrmi objektívmi. Tentokrát už pod značkou Leica.

Hlavný senzor Samsung GN5 má mať 50 Mpx. V ďalšej fotografickej výbave nemá chýbať senzor s rozlíšením 48 Mpx a ďalšie dva 50 Mpx senzory. Vo výbave fotoaparátov údajne nájdeme 5× a 10× optické priblíženie. Očakávame, že v oboch prípadoch pôjde o moduly s periskopom.

Xiaomi 12 UltraZdroj: LetsGoDigital
Xiaomi 12 Ultra

Očakávané technické parametre

Z ďalšej výbavy spomenieme špičkový 120 Hz AMOLED displej s QuadHD+ rozlíšením (už v prípade modelu 12 Pro displej dosahuje maximálny jas 1500 nitov), čipset Snapdragon 8 Gen 1, až 12 GB RAM a až 512 GB úložisko. 

Batéria bude mať kapacitu minimálne 4500 mAh a samozrejme nebude chýbať rýchle nabíjanie (už verzia 12 Pro ponúka 4600 mAh batériu so 120 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním).

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.