Možnú spoluprácu Xiaomi – Leica už naznačili správy z mája tohto roka.

Tým predchádzalo ukončenie dlhodobej spolupráce medzi spoločnosťami Leica a Huawei. Je preto pochopiteľné, že Leica si hľadala nového partnera, keďže partnerstvo Leica-Huawei sa počas posledných rokov menilo. Čínsky výrobca začal experimentovať s novými technológiami ako je RYYB senzor, periskop s vysokým optickým priblížením, Freeform šošovky, atď. a neskôr sa Leica stala už iba marketingovým nástrojom.

Pôvodné fámy sa pohrávali aj s myšlienkou, že Lieca uzavrie partnerstvo so značkou Honor alebo Xiaomi. Teraz sa zdá, že už vieme, koho si Leica vybrala za partnera. 

Xiaomi Mi 11 UltraZdroj: UberGizmo
Xiaomi Mi 11 Ultra patrí medzi najlepšie fotomobily súčasnosti

Podľa leakera Digital Chat Station už Leica uzavrela dohodu so spoločnosťou Xiaomi, čo znamená, že už pripravovaný model Xiaomi 12 Ultra bude vybavený objektívmi značky Leica. Očakávame, že táto novinka sa na trhu ukáže niekedy v prvom kvartáli budúceho roka, čo je o niečo neskôr, ako budú predstavené štandardné modely série Xiaomi 12.

V tejto chvíli nie je známe, aký prínos bude mať Leica pre fotoaparáty Xiaomi 12 Ultra. Na podrobnejšie informácie si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Jedno je už teraz isté, aj model Xiaomi 12 Ultra bude patriť medzi fotomobilovú elitu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.