Zdá sa, že tento rok má každý veľký výrobca akosi naponáhlo.

Iba pred pár týždňami sme spoznali výborne vybavený model Xiaomi 12S Ultra, avšak teraz sa zdá, že na trh mieri ďalšia generácia telefónov. Podľa portálu PhoneArena by sme sa mali čoskoro dočkať noviniek v podobe modelov Xiaomi 13 a Redmi Note 12. Pripomeňme si, že séria Xiaomi 12 bola predstavená koncom roka 2021.

Náznaky, že sa niečo deje, nám ukázala aj databáza EEC (Eurázijskej hospodárskej komisie). V nej sa nachádzajú štyri modelové čísla údajných zariadení. Telefóny Xiaomi sú označené číslami 2210132G a 2210133G, zatiaľ čo Redmi telefóny sú označené číslami 22101316G a 22101316UG.

Záznamy v databáze EEC sú inak veľmi skúpe na ďalšie informácie To znamená, že z nej sa už nedozvedáme žiadne ďalšie informácie. Dobrým znamením by však mohlo byť veľké písmeno “G” na konci čísla modelu, ktoré môže označovať globálnu verziu. 

Xiaomi 12XZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi 12X

Ak napriek tomu, že modely Xiaomi 13 a Redmi Note 12 sa v databáze EEC objavili už teraz, nepredpokladáme, že by sa na trhu objavili výrazne skôr. Tradičný termín uvedenia Xiaomi noviniek pre čínsky trh je koniec roka, avšak ich globálne verziu sú uvedené približne s trojmesačným odstupom.

Pripomeňme si, že Qualcomm koncom novembra predstaví svoj nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, čo je o niečo skôr, ako býva zvykom. Je tak možné, že uvedenie spomínaných smartfónov by mohlo byť takisto o „niečo skôr„. Pokiaľ by to bolo začiatkom decembra, tak Xiaomi stihne predvianočný predaj, čo sa môže pozitívne prejaviť v hospodárskych výsledkoch spoločnosti za rok 2022. Podmienku pritom je, aby sa telefóny v čase ich uvedenia dostali aj na globálny trh.

Medzi očakávanú výbavu Xiaomi 13 patrí jednočlánková batéria so 100 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním. Zdroj dodáva, že smartfóny Xiaomi 13 by mali do svoje výbavy dostať aj vynikajúci Amoled LTPO panel s QuadHD+ rozlíšením (2560 × 1440 pixelov).

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.