Nová séria telefónov patrí medzi najočakávanejšie.

Nie, nejde o preklep. Čínske Xiaomi nám koncom roka pravidelne predstavuje svoje nové vlajkové lode pre nadchádzajúci rok. Hoci sme telefóny pripravovanej série „Xiaomi 13“ mohli vidieť na prvých obrázkoch, v čase ich zverejnenia sme ešte nepoznali ich dátum uvedenia na trh. Vieme však, že nové vlajkové telefóny od Xiaomi budú najskôr uvedené pre čínsky trh, pričom do Európy zavítajú o niekoľko mesiacov neskôr. Teraz sa však zdá, že Xiaomi má pre nás aj jedno prekvapenie.

Správy z portálu GizChina naznačujú (aj obrázky nižšie), že Xiaomi tento rok preskočí číslo 13, a prejde na číslo 14, kvôli zjednoteniu aktuálnych verzií vlajkových lodí a nadstavby MIUI.

V uplynulých týždňoch sme boli svedkami aj prvých oficiálnych únikov o používateľskom rozhraní MIUI 14, ktoré by malo priniesť viaceré vítané zmeny, ako je napríklad odstránenie reklám z prostredia telefónov s touto nadstavbou. Očakávame, že MIUI 14 sa spolu s Androidom 13 dostane do viacerých modelov značiek Xiaomi, POCO a Redmi.

Portál GizChina informuje, že modelový rad Xiaomi 14 bude v Číne predstavený už 1. decembra. Počas udalosti by malo byť odprezentované aj nové rozhranie MIUI 14. Vieme však, že spoločnosť túto nadstavbu oznámila v Číne vo svojej oficiálnej komunite. Súčasťou oznámenia bolo aj nové logo MIUI 14 s popisom: „Naším cieľom je vytvoriť najrýchlejší, ľahký a plynulý mobilný operačný systém pre vlajkové lode.“ V každom prípade sme na to zvedaví.

Xiaomi MIUI 14Zdroj: XIAOMIUI
Xiaomi MIUI 14

Hoci sa donedávna očakávalo, že modelový rad bude uvedený ešte tento mesiac, aj prvý decembrový deň je pozitívnou správou pre slovenských fanúšikov značky. Je tak možné, že telefóny série Xiaomi 14 k nám zavítajú skôr.

Nedávno zverejnené rendery pripravovaných telefónov naznačujú pri Xiaomi 14 nový hranatý dizajn a plochý 6,2-palcový displej. Telefón bude svojim spracovaním pripomínať iPhone 14 (Pro). Jeho rozmery by mali byť 152,8 × 71,5 × 8,3 mm (resp. 10,3 mm vrátane fotoaparátov).

Xiaomi 14 Pro bude mať tradičný dizajn so zaobleným displejom. Uhlopriečka by v tomto prípade mala byť na úrovni 6,55 až 6,7-palca, pričom telefón by mal mať rozmery 163 × 74,6 × 8,8 mm (resp. 11,8 mm vrátane fotoaparátov). Oba telefóny by mala poháňať čipová sada Snapdragon 8 Gen 2.

Zdroj: GizChina, GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.