Séria Xiaomi 13 sa čoskoro dočká nástupcov. 

Spoločnosť Xiaomi uvedením série Xiaomi 13 odštartovala novú éru vlajkových telefónov z jej produkcie. Nielenže ide o najvybavenejšie a najvýkonnejšie zariadenia výrobcu, ale zároveň ide aj o modely s najlepšou softvérovou podporou, dizajnom a aj fotoaparátmi. Xiaomi tradične medzi hlavnými generáciami vlajkových sérií uvádza aj modely T, ktoré by sa mali už onedlho objaviť na trhu. Aj tentokrát sa v ponuke objavia dva modely – klasický model a model Pro.

Portál GSMArena uvádza, že oba telefóny budú vybavené 144 Hz AMOLED displejmi, ktoré budú mať uhlopriečku 6,67-palca. V tomto smere je vidieť, že vo veľkosti displejov sa medzigeneračne neudejú žiadne zmeny. Očakáva sa však, že Xiaomi 13T bude vybavený vlajkovým 4nm čipsetom. Aj preto sa očakáva, že vo výbave tohto telefónu sa objaví Snapdragon 8 Gen 2. Pri modeli Xiaomi 13T sa počíta s vynikajúcim 4nm čipsetom Dimensity 9200.

Xiaomi v spolupráci so spoločnosťou Leica v sérii Xiaomi 13 nastavilo vysoký štandard mobilnej fotografie, čiže sa očakáva, že táto iniciatíva bude pokračovať aj pri sérii Xiaomi 13T. Nie je však jasné, aké bude rozlíšenie jednotlivých fotoaparátov a dokonca sa ani nevie, aké objektívy budú použité.

Čo sa však týka zvolených pamätí, tak sa očakáva rovnaký scenár ako pri sérii Xiaomi 13. Xiaomi 13T bude mať základnú konfiguráciu 8 GB RAM spolu s 256 GB úložiskom, zatiaľ čo 13T Pro dostane 12 GB RAM a až 512 GB úložisko. Pri softvéri sa neočakávajú žiadne prekvapenia. To znamená, že základom bude Android 13 spolu s rozhraním MIUI 14.

Xiaomi 13Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13

Zdroj informuje, že v oboch telefónoch sa objaví batéria s kapacitou 5 000 mAh. Rozdiel však bude v rýchlosti nabíjania. Xiaomi 13T by mal podporovať 67 W rýchle káblové nabíjanie, zatiaľ čo 13T Pro až 120 W. Nabíjačky by sa však mali aj naďalej nachádzať v predajnom balení.

Hoci do predstavenia oboch noviniek zostávajú približne dva mesiace, tak ide o pomerne dobrý prehľad očakávaných parametrov oboch modelov. Séria Xiaomi 13T bude predstavená už 1. septembra. 

Na základe úniku sa dozvedáme aj predpokladané ceny – model 13T Pro by sa mal predávať v prepočte za približne 929 eur a model 13T za približne 699 eur. Ceny sú prepočítané z cien pre Veľkú Britániu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.