Spoločnosť uvedením série Xiaomi 13 prekvapila. 

Nielenže ide o najvybavenejšie a najvýkonnejšie zariadenia výrobcu, ale zároveň ide aj o modely s najlepšou softvérovou podporou. Xiaomi sa však pripravuje na uvedenie modelu Redmi K60 Ultra, ktorý by mal byť v Číne predstavený už o niekoľko dní. Aj tentokrát sa však zopakuje scenár z minulého roka, kedy spoločnosť Xiaomi najvýkonnejší model série Redmi na globálny trh uviedla ako telefón radu Xiaomi T. V ponuke by sa mali aj teraz objaviť dva modely – klasický Xiaomi 13T a model Xiaomi 13T Pro.

Už staršie fámy naznačovali, že oba telefóny budú vybavené 144 Hz AMOLED displejmi s uhlopriečkou 6,67-palca. V tomto smere je vidieť, že vo veľkosti displejov sa medzigeneračne neudejú žiadne zmeny. Očakáva sa však, že Xiaomi 13T bude vybavený vlajkovým 4nm čipsetom Dimensity 9200+, pričom Pro model sa bude spoliehať na 4nm čipset Snapdragon 8 Gen 2

Vo výbave telefónov by sa mala objaviť aj poriadne štedrá porcia pamäte RAM. Tá by mala byť podľa doterajších informácií na úrovni 12 a 16 GB (LPDDR5x), pričom vnútorné úložisko bude mať tri úrovne – 256 GB, 512 GB a 1 TB. Vo všetkých troch prípadoch pôjde o UFS 4.0. Očakáva sa aj 5000 mAh batéria so 120 W rýchlym nabíjaním. Po softvérovej stránke sa však neočakávajú žiadne prekvapenia. Základom bude Android 13 spolu s rozhraním MIUI 14.

Schéma modelov Redmi K60 Ultra a Xiaomi 13TZdroj: GSMArena
Schéma modelov Redmi K60 Ultra a Xiaomi 13T

Správy zo začiatku júna dokonca naznačili cenu oboch modelov. Xiaomi 13T Pro by sa mal predávať v prepočte za približne 929 eur a model 13T za približne 699 eur. Snáď najdôležitejšou správou v súvislosti so sériou Xiaomi 13T je dátum jej predstavenia. To by mala byť už 1. septembra.

Titulný obrázok Xiaomi 12T.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.